Speelkasteel bij Park de Stadshoeve.
Speelkasteel bij Park de Stadshoeve. Foto: Arjan Alderliesten van 'Je Staat erop'

Help mee aan het dagboek van Park de Stadshoeve

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Park de Stadshoeve in de wijk Stadshagen is begonnen met een online dagboek. Het is de bedoeling dat wijkbewoners van Stadshagen en bezoekers van het park hun verhalen mét foto’s van Park de Stadshoeve delen. De wijkboerderij wil zo ondanks de lockdown in contact blijven met wijkbewoners.

“Omdat wij een stichting zijn, hebben wij geen grote budgetten om steeds professionele foto’s te laten maken”, legt Esther Jellema uit. Zij is secretaris van Stichting de Stadshoeve. “Daarnaast hebben wij ook niet de mankracht om alle verhalen zelf te verzinnen. Dat is ook zeker niet nodig. Wanneer je nagaat dat er naar schatting iedere dag honderd foto’s gemaakt worden van ons mooie park en alle avonturen die hier beleefd worden, zal er voldoende materiaal op de smartphones van wijkbewoners staan.” 

Meedoen is simpel: stuur een foto (eventueel met een verhaal) met naam of social medianaam naar dagboek@parkdestadshoeve.nl. Vervolgens zal de eindredactie (stichtingsbestuur) de inzendingen bekijken en de meest passende inzendingen gebruiken op de sociale mediakanalen, met vermelding van de inzender. Op Facebook heeft de Stadshoeve een bereik van 3.182 vrienden en op Instagram zijn er 1.103 volgers.

De wijkbewoners met elkaar verbinden is een belangrijk doel. Jessica de Jonge, voorzitter van Stichting de Stadshoeve: “In tijden waarin we fysiek niet eenvoudig bijeen kunnen komen, kunnen we wel online de verhalen vertellen. Zo kunnen we de wijkbewoners online aan elkaar verbinden. Wij hopen dan ook dat veel mensen meedoen aan ons dagboek-initiatief, want samen maken wij Park de Stadshoeve tot dé onmisbare kern van activiteiten in de wijk Stadshagen. Ook in roerige tijden zoals we nu doormaken.”

Bezoek aan Park de Stadshoeve is gratis, maar het park kost veel geld. Met de co-creatie van ‘Het dagboek van Park de Stadshoeve’, wil Park de Stadshoeve bezoekers meenemen in het reilen en zeilen van het park, met het onderhoud van de speeltuin, de hoefsmid voor de ezels, de scheerbeurten voor de schapen en ook de gezondheidschecks van alle dieren.

Wie het leuk lijkt om iets anders voor Park de Stadshoeve te doen, kan meedoen in verschillende werkgroepen. Zie daarvoor www.parkdestadshoeve.nl of mail naar info@parkdestadshoeve.nl.