Orkaan Van der Sloot maakt wat los bij Swol: ?Er zit weer schwung in?
Orkaan Van der Sloot maakt wat los bij Swol: ?Er zit weer schwung in? brugmedia.nl

Orkaan Van der Sloot maakt wat los bij Swol: ?Er zit weer schwung in?

· leestijd 1 minuut Sport

(door Wouter Foppen)
ZWOLLE - De waterpolosters van Swol 1894 hebben ambitie. De wens is duidelijk, klip en klaar: promoveren en terug naar de bond. Zaterdag werd die ambitie kracht bijgezet met een 7-4 overwinning op het stugge NDD. Daardoor is de ploeg nog zonder puntenverlies.

Noem het een storm, misschien wel een orkaan. Sinds coach Mieke van der Sloot zich heeft gemeld in Zwolle, is het voor de waterpolosters van Swol andere koek. Vorig seizoen, toen de dames degradeerden uit de tweede klasse bond, was het allemaal lekker vrijblijvend. Een beetje baantjes zwemmen, wat gooien met een bal en in het weekeinde lekker een potje ?poloën'. Dat was het wel. Maar nu is alles anders. Orkaan Van der Sloot richt in het zwembad één en ander aan, in positieve zin. De knop is om en dat is aan alles te merken. Het is andere koek, drie keer in de week trainen bijvoorbeeld.

Bij routinier Jascha Slot is ook de glimlach weer terug. De 34-jarige Zwolse had er eigenlijk geen plezier meer in, stond mede daardoor op het punt om te stoppen, maar besloot door de komst van de coach nog een jaartje actief te blijven. ?Dat komt echt door Mieke. Zij heeft in de zomer gevraagd of ik nog een jaartje door wou gaan. Uiteindelijk ben ik er op in gegaan, mede omdat ik nog graag wil zien wat ik er met een goede trainer uit kan halen. Vooralsnog gaat het hartstikke goed. Er zit heel veel schwung in de ploeg?, vertelt de ervaren waterpoloster, die vorig jaar zelf heren 1 trainde na het vertrek van Piet Teijken.

Met Slot in de gelederen is Swol zaterdag de baas over NDD. Maar vanzelf gaat dat niet. Voorafgaand aan de wedstrijd herdenkt de club een veel te vroeg overleden clubgenoot, die in alle gelederen van de vereniging bekend was. Het zorgt voor natte ogen, tranen zelfs. ?Het bleek lastig om de knop om te zetten. Je denkt ?dat doe ik wel even', maar dat viel vies tegen. Eerst sta je met tranen in je ogen en even later duik je het zwembad in. Dat was niet makkelijk?, geeft Slot aan.
Het resulteert na het eerste kwart in een 0-1 achterstand, maar gedurende de wedstrijd wordt Swol meer en meer de baas. Na het tweede kwart is de stand 2-2 en het derde kwart resulteert in de eerste voorsprong. In het laatste kwart wordt vervolgens het verschil, mede door drie treffers van Slot, definitief gemaakt: 7-4. ?Ik onthoud altijd mijn gemiste kansen en daardoor heb ik een beetje mixed-feelings. Maar dat is niet helemaal terecht, want ik heb ook zat goede dingen gedaan?, zegt de doelpuntenmaakster. Swol mag zeker niet klagen. De eerste twee wedstrijden leverden zes punten op, de volle buit. ?We gaan vol voor de titel, schrijf dat maar op.?

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 17 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 23 uur geleden