Shoeters schiet scherper dan Zwolle
Shoeters schiet scherper dan Zwolle brugmedia.nl

Shoeters schiet scherper dan Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Na vier wedstrijden in de halve finales van de play-offs tussen Landstede Basketbal en SPM Shoeters is alles in evenwicht. Landstede zette donderdag een stap richting de zege door in Den Bosch de noodzakelijke uitoverwinning te boeken, maar in het Zwolse ?Theater van de Sport' verscheen er zondag een ander Shoeters binnen de lijnen.

?We hebben vrijdag een goed gesprek gehad?, zei Shoeters-hoofdcoach Sam Jones op de persconferentie na de 73-86 overwinning van zijn ploeg. ?Wij waren vandaag een ander team. Wij evenaarden hun fysieke kracht en intensiteit. Brandyn (Curry, MdR) toonde zijn klasse vandaag en we lieten de bal veel beter gaan.? Collega Herman van den Belt van Landstede had er weinig aan toe te voegen. ?Een terechte overwinning. Den Bosch was scherper vandaag. Dit was hun beste wedstrijd van deze serie. Zij waren vooral aanvallend heel sterk.?

1100 toeschouwers zagen de ploeg uit Den Bosch, luidkeels en met toeters en trommels aangespoord door een meegereisde fanschare, uit de startblokken schieten. Aan het einde van het eerste kwart was de stand 17-21, maar het gat werd geslagen aan het begin van periode twee (19-35). Waar de balletjes van Landstede vaak net niet vielen, schoot Shoeters met scherp. Met name vanaf de driepuntslijn. Landstede knokte zich terug in de tweede helft, maar aan het begin van de laatste periode tilden Arvin Slagter en Stefan Wessels Shoeters van 58-62 naar 58-67.

Aanvaller Joe Burton had het zwaar en kreeg ook nog een tik te verwerken waardoor zijn contactlenzen eruit schoten. ?Ik was even blind voor een paar tellen?, zegt de Amerikaan, die teleurgesteld was in de slappe start van zijn ploeg. ?Wij hadden niet dezelfde intensiteit als donderdag. Zij gaven alles vanaf het begin. Ze deelden meteen een tik uit en bleven doorbeuken. We moeten de teugels strakker aantrekken de volgende wedstrijden.?