?Een veldslag verloren, niet de oorlog'

(door Mark van der Vegt)
ZWOLLE - Terwijl langs de kant een apart Sinterklaasprogramma voor kinderen op poten was gezet, leed Landstede Basketbal zondag de eerste thuisnederlaag van het seizoen. De Zwollenaren moesten hun meerdere erkennen in Donar Groningen, dat vooral in de tweede helft het verschil maakte (73-84). De nederlaag was de derde van het seizoen en de tweede op rij.

Coach Herman van den Belt ziet Landstede tegen Donar een wedstrijd met twee gezichten afwerken. Voor de pauze zijn beide ploegen zo goed als in evenwicht. De thuisploeg sluit het eerste kwart af met een puntje voorsprong en zoekt de kleedkamers na het tweede kwart op met drie punten meer (39-36).

Maar dan is het ook over. Donar gaat er in de tweede helft vrij gemakkelijk overheen. De bezoekers zetten Landstede op elf punten achterstand. Landstede komt nog eenmaal terug tot drie punten, maar ziet Donar aan de hand van de uitblinkende Lance Jeter een meer dan prima wedstrijd spelen.

?Kijk, Jeter is ook een heel goede speler, dus die kan uitblinken. Maar het gaat er om wat wij er daarnaast tegenover kunnen stellen. En dat was gewoon onvoldoende. Je kunt het zien aan de cijfers. Hun scoringspercentages liggen veel hoger dan in andere wedstrijden. Zij hebben goed gespeeld maar wij hebben ze het ook veel te gemakkelijk gemaakt?,aldus Van den Belt. Net als vorige week, lijkt verdedigen het zorgenkindje van Landstede. ?Maar dat geeft wel meteen duidelijkheid waar we aan moeten werken. We moeten ingespeeld raken op elkaar en meer vastigheden inbouwen. Daarnaast missen we ook een stukje vertrouwen. Maar ook dat zal terugkeren als we wat meer vastigheid hebben.? De tweede verliespartij op rij leidt niet tot grote zorgen bij de coach. ?We verliezen hier een veldslag, niet de oorlog. De competitie is nog lang en wij weten wat we moeten doen om ons te verbeteren. Er is werk aan de winkel! Zo simpel is het.?