John Beijen (rechts) bij WVF. Links Eduard Lindeboom.
John Beijen (rechts) bij WVF. Links Eduard Lindeboom. Pedro Sluiter (archief)

Beijen op zoek naar nieuwe club, mogelijk in Zwolle

Sport

ZWOLLE - John Beijen stopt na dit seizoen als trainer van FC Meppel. De Zwollenaar, bezig aan vierde jaargang bij de tweedeklasser, vindt het mooi geweest.

"De opdracht bij mijn aanstelling was verjongen. Dat is gelukt. Uiteindelijk zijn we samen tot de conclusie gekomen: 'het is mooi geweest'. We hebben een opdracht meegekregen en daar hebben we aan voldaan", aldus Beijen, die ook blij is met hoe het dit seizoen gaat (in de noordelijke tweede klasse I). "We hebben acht jongens moeten inpassen en dan zijn we eigenlijk al best wel ver. Daar mogen we trots op zijn."

Meppel staat op de derde plaats in de tweede periode, die vijf wedstrijden onderweg is. "Als je een goede fase hebt, kan dat zomaar een mooi toetje opleveren. Daar hoop ik eigenlijk op."

In de markt

"Ik vind trainer zijn hartstikke leuk. Ik hoop dat er een club op m'n pad komt die bij me past", zegt Beijen. "Dat houdt in dat ik jeugdspelers wil aanpassen, maar het moet ook prestatief zijn. Niet een armoedeproces, maar een kwalitatief goed proces op gang brengen. Dat is wat ik wil blijven doen."

Beijen, eerder werkzaam bij Zwolsche Boys (twee periodes) en WVF, staat open voor een club uit Zwolle en omgeving. "Als we elkaar maar kunnen vinden in de ambities. Je moet geen last van elkaar krijgen. Dat is de insteek."