Dilürü stopt als bondscoach beachsoccer

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Sillie Dilürü stopt als bondscoach van het Nederlandse Beach Soccer team. De 41-jarige Zwollenaar, die vanaf oktober 2015 werkzaam is in China als voetbaldeskundige tekent binnenkort een driejarig contract bij de Eredivisie club Beach Soccer ELIVESTO Langsingerland.

Dilürü was in Nederland en internationaal al succesvol als coach van Lansingerland, en kan niet wachten om te starten bij de Lansingerlanders. Beach Soccer ELIVESTO Lansingerland gaat eind mei deelnemen aan de Euro Winners Cup kwalificatie in Nazaré, Portugal, en komt aankomend seizoen voor het vijfde seizoen uit in de eredivisie beachsoccer.

Onder leiding van Dilürü, die in maart van 2015 werd aangesteld, speelden de Nederlandse beacsoccerspelers in juli 2016 de Euro Beach Soccer League (EBSL) in Sanxenxo, Spanje. Daarnaast eindigde Oranje als derde in de poule bij de WK-kwalificatie in Jesolo, Italië.

Makkelijke beslissing

"Dit was een makkelijke beslissing die ik in mijn leven heb moeten nemen", zegt Dilürü. Het was geen optie voor de bond dat ik zowel club- als bondscoach zou zijn. "Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt wat het beste voor mij zou zijn, namelijk als clubcoach verder gaan. Ik kon ervoor kiezen dit seizoen bij te tekenen met een optie voor nog één jaar, maar het trainen van een club waar ik wekelijks bezig ben met een groep ligt mij beter. Toen de kans kwam op weer bij Beach Soccer ELIVESTO Lansingerland aan de slag te gaan, gaf dit de doorslag”, aldus Dilürü.

"Ik verlaat een geweldig team met vol potentieel geweldige goede spelers terwijl we nog midden in een opbouwende reis zitten. De laatste twee jaar waren voor mij een ongelooflijke ervaring. Ik moet nu aan mezelf denken en de stap naar Lansingerland is op dit moment de juiste voor mij."

Dilürü was in een eerder stadium betrokken bij het Zwolse beachsoccerteam. Hij voetbalde op het veld onder meer voor HTC (Zwolle) en ESC (Elburg).