Aanvoerster Britt Hilbers: "We blijven een sportieve gezelligheidsvereniging."
Aanvoerster Britt Hilbers: "We blijven een sportieve gezelligheidsvereniging." Foto: Pedro Sluiter

“Met Oranje Zwart toe aan een volgende stap”

· leestijd 1 minuut Sport

KORFBAL - De korfballers van Oranje Zwart lieten zich zaterdag weer eens gelden. In de eigen ZBC-hal werd concurrent Achilles uit Almelo met 25-17 naar huis gestuurd. Daarmee heeft de ploeg van coach Coen Klappe het stuur nog stevig in handen op weg naar de titel in de tweede klasse. “Met Oranje Zwart zijn we toe aan een volgende stap”, aldus aanvoerster Britt Hilbers.

(door Erik Riemens)

Oranje Zwart begon - als winterkampioen op het veld waar het ook in de tweede klasse acteert - overdonderd aan de zaalcompetitie. De eerste vijf duels werden allemaal gewonnen. Dat het in het topduel tegen HKC net misging (12-14), was wellicht te voorzien, maar het verlies daarna tegen middenmoter Revival was dat eigenlijk niet. 

Druk op

“Dat hebben we met zijn allen goed besproken. Er komt altijd een moment dat je een keer gaat verliezen. Het betekende wel dat er wat druk op de wedstrijd tegen Achilles zat. We startten zaterdag scherp, iedereen voerde zijn eigen taak volgens afspraak uit en we maakten onze schoten goed af. Niet alleen voor rust, maar ook daarna.”
De zege betekent dat Oranje Zwart samen met HKC aan de leiding gaat. Er zijn nog zes duels te gaan, op de voorlaatste speeldag, zaterdag 25 maart is het in Hengelo HKC-Oranje Zwart. In hoeverre is een titel een must? “In de coronaperiode stonden we er ook goed voor, maar konden we het niet afmaken. Nu doen we weer mee. We willen heel graag kampioen worden en we zijn met Oranje Zwart toe aan een volgende stap, maar we zullen altijd een vereniging blijven waar de sportieve gezelligheid voorop staat”, aldus de Zwolse.

Overstap

Hilbers kent de Zwolse korfbalvereniging door en door, ondanks haar jeugdige leeftijd. Ze is met haar bijna 21 jaar - deze week is het feest - de jongste van het stel. “Mijn moeder korfbalde, ik werd op mijn derde al lid. Toen ik vijftien jaar was speelde ik al in het eerste. Sinds dit seizoen ben ik aanvoerster. Een hele eer. Of ik weleens denk aan een overstap? Nee, daar ben ik niet mee bezig. We hebben een goede technische staf, de faciliteiten zijn prima en ik heb het hier nog steeds erg naar mijn zin.”

Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 6 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 16 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.