Koen Bredewold blijft aan de bal tegen CSV'28.
Koen Bredewold blijft aan de bal tegen CSV'28. Foto: Pedro Sluiter

Blessures hebben degradant VSW dit seizoen das omgedaan

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Zaterdag staat het slotduel tegen SV Zalk op de voetbalkalender. Een wedstrijd tussen twee degradanten in de vierde klasse, meer is het niet. Aanvallende middenvelder Koen Bredewold (20) van VSW mag dit seizoen een lichtpuntje genoemd worden, hij is naast topschutter Joey Platenkamp, de meest scorende speler van de Windesheimers. “De prestaties zijn dit jaar wel ten koste gegaan door blessures”

(door Erik Riemens)

Zaterdag speelden jullie tegen CSV’28 (5-1 verlies), maar je scoorde wel. Hoe kijk je erop terug?

“Je weet dat als je naar CSV moet, het dan lastig wordt. En dan kwamen we na twee minuten ook nog eens achter. Daarna maakte ik nog wel de 1-1, een voorzet van rechts die terug gekopt werd door Joey (Platenkamp, red.), die ik van dichtbij binnenschoot. Alleen zij waren gewoon beter en wij speelden met een aantal jongens uit het tweede, omdat we heel veel blessuregevallen hebben.”

Jullie weten al weken dat jullie gedegradeerd zijn. Al met al een teleurstellend seizoen toch?

“Ja dat kun je wel zeggen. Blessures zijn dit jaar wel ten koste gegaan van onze prestaties. In sommige wedstrijden had er echt wel wat meer ingezeten, maar het is uiteindelijk wel terecht dat we gedegradeerd zijn.” 

Je scoort de laatste tijd regelmatig en hebt er nu acht inliggen. Hoe zou je jezelf omschrijven als speler?

“Ik ben een aanvallend ingestelde middenvelder, die een goed loopvermogen heeft en de hele wedstrijd wel kan gaan. Verder moet ik het hebben van mijn overzicht en het geven van passes. Ik ben niet de snelste en verdedigend kan het ook nog wel wat beter. En ik moet ook wat meer rust hebben voor de goal.”

Hoe ben je zo bij VSW terechtgekomen?

“Ik begon bij VSW en heb er tot de D’tjes gespeeld. Alleen toen hadden we een selectie van achttien jongens, te weinig voor twee teams en te veel voor één elftal. Daarom ben ik toen naar SVI gegaan, dat was ook een niveautje hoger en daar heb ik tot en met de A’s gespeeld. Ik woon mijn hele leven al in Windesheim, mijn opa en mijn vader speelden er ook. In 2021 besloot ik terug te gaan. Ik vind het mooi om in een eerste elftal te spelen. Dat was mij bij SVI denk ik niet gelukt. Nu speel ik samen met mijn broer en een aantal bekenden.”

Wat zijn je toekomstplannen of speel je komend seizoen gewoon nog bij VSW?

“Om eerlijk te zijn weet ik dat nu nog niet. Daar ga ik na de laatste wedstrijd eens rustig over nadenken.”

Tot slot, hoe bekend ben je met de Salverda Topscorers Trofee?

“Als ik de krant zie, kijk ik er wel even naar en vind ik het wel grappig om te zien wie erin staat, maar verder volg ik het niet zo.”

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.