Een dag bellen levert ruim 23.000 euro op voor Diabetes Fonds

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Ruim zestig telecedenten van het Zwolse telemarketingbureau Christal hebben in een dag tijd ruim 23.000 euro opgehaald voor het Diabetes Fonds. Belangeloos hebben ze dit bedrag geworven voor een onderzoek van prof. dr. Schlingemann.

Hij is op zoek naar een medicijn voor de ernstige oogproblemen die door diabetes kunnen ontstaan. In totaal is voor het onderzoek van Schlingemann 45.000 euro nodig. De bellers stelden het onderzoek voor als een grote puzzel. Iedere donateur kon meedoen met een of meer puzzelstukjes van 15 euro elk.

Flip van der Kolk, directeur van Christal: "Intern heet deze jaarlijks terugkerende actie C'est Passieble. Wij willen vanuit onze passie voor een betere wereld iets moois mogelijk maken. Dit jaar hebben we gekozen voro het Diabetes Fonds, omdat wij graag een steentje bijdragen aan hun inspanning om het leven van mensen met diabetes gezonder en mooier te maken."

Adjunct-directeur Hanneke Dessing nam de cheque van 23.362 euro in ontvangst. Dessing: "Wat een geweldig resultaat, en dat binnen een dag bellen. Dankzij de inzet van Christal kunnen we bijna het hele onderzoek financieren. Diabetes is de grootste veroorzaker van blindheid en slechtziendheid bij mensen onder de 65 jaar. Met dit onderzoek kunnen we dichterbij de oplossing komen."

Aansluitend verzorgde ambassadeur Anne Hoogendoorn, bekend van The Voice of Holland, een optreden voor de bellers van Christal. Voor het onderzoek van Schlingemann is nog iets meer dan 21.000 euro nodig. Mensen die dit oogonderzoek mogelijk willen maken kunnen een donatie doen op giro 5766 ten name van Diabetes Fonds / Amersfoort onder vermelding van oogonderzoek. Als het totaalbedrag de benodigde 45.000 euro overstijgt, gebruikt het Diabetes Fonds dit geld voor een ander doel, namelijk onderzoek om diabetes type 1 te genezen.