Stadsprins neemt Zwolse raadspleinen over

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Prins der Eileuvers en Stadsprins van Sassendonk, Prins Poets de eerste, verscheen maandagavond geheel onverwacht ten tonele in de raadszaal tijdens de wekelijkse raadsplein vergaderingen. Prins Poets nam de vergaderingen over, vooruitlopend op de overdracht van de stadssleutel op 18 februari zodat er vast gewend kan worden aan het nieuwe leiderschap. In het bijzonder vroeg Prins Poets aandacht voor het bijzondere carnavalsjaar 2012, waarin Sassendonk 55 jaar bestaat. ''55 Jaar Sassendonk is het bewijs dat het carnaval leeft in de stad en een feest is voor iedereen, een feest met elkaar voor elkaar. Wij zullen er alles aan doen om het aankomend carnaval vooral met elkaar te vieren, gezamenlijk met alle verenigingen en groepen maar ook met een ieder die op eigen houtje feest viert'', laat de Prins weten.

''Het Sassendonks carnaval wordt in de breedte gedragen'', vertelt Prins Poets. ''Maar het is van essentieel belang dat de Gemeente Zwolle ook haar steentje bijdraagt.  In tegenstelling tot gemeentes als Sas van Gent en Breda waar carnavalsverenigingen financieel verantwoordelijk worden gehouden voor de rommel op straat, draagt de gemeente Zwolle het volksfeest ieder jaar weer een warm hart toe hetgeen in het bijzonder  door de Hoogheid maar ook door alle carnavalsvierders zeer gewaardeerd wordt. Om mogelijke discussies over kosten van schoonmaak op voorhand de kop in te drukken, maar vooral ook in het thema van Prins Poets (Schoon Sassendonk) staat er voor 28 januari van 9 tot 12 uur een grote schoonmaakactie gepland.''


Prins Poets sprak alle vertrouwen uit dat Burgemeester, wethouders en raadsleden daaraan ook hun steentje bijdragen. Tevens sprak hij de ambitie uit om Zwolle de schoonste stad van Nederland te laten zijn.