Afbeelding

Onbezorgde vakantie begint bij Yildirim

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Je autovakantie laten beginnen met een autobeurt bij Yildirim Autoservice is de beste manier om te voorkomen dat die vroegtijdig eindigt op de snelweg.

Remmen, banden, verlichting en vloeistoffen, echt alles wordt van a tot z nagekeken. En dat geldt ook voor caravans en campers die men langs brengt bij de garage aan de Nieuwe Deventerweg. Volgens de gebroeders Yildirim is het sowieso zaak, voor wie dat nog niet heeft gedaan, om de winterbanden om te wisselen voor zomerbanden. “Winterbanden zorgen net als bergschoenen voor extra grip. Maar net zoals je geen marathon loopt op bergschoenen, moet je ‘s zomers niet doorrijden op winterbanden. De auto verbruikt dan een stuk meer brandstof.”

Caravans is een verhaal op zich. Sommige mensen denken ten onrechte dat als een caravan een tijd niet is gebruikt die minder onderhoud vergt. “Juist stilstand is slecht. Zo worden banden poreus en is bij verhitting door een lange vakantierit de kans op een klapband

een stuk groter. En een vervangende auto kun je nog wel regelen, maar een vervangende caravan heb je niet zomaar en waar laat je dan al je spullen als je langs de snelweg staat?”

Behalve banden hebben ook remmen het zwaar te verduren gedurende een lange reis. Die moeten optimaal werken en de vraag is of ze dat doen na een winter waarin ze het een en ander te verduren hebben gehad. De kans dat de handrem door de vrieskou begin dit jaar onvoldoende werkt is zeker aanwezig. Verder zijn er zaken waar niet iedereen direct aan denkt, zoals voldoende ruiterwisservloeistof voor bijvoorbeeld vliegen op de ramen. Gelukkig denken ze bij Yildirim aan alles.

Yildirim Autoservice

Nieuwe Deventerweg 30-32

8014 AH Zwolle

(038) 465 19 36

Jonge mensen met kanker mogen een auto slopen.
Jonge mensen met kanker mogen auto's slopen Algemeen 6 uur geleden
Polymer Science Park
Natuurlijke smaakstoffen: wat zijn dat en hoe komen we eraan? Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 8 uur geleden