Afbeelding
Aangeleverd

Op zoek naar groene energie voor jouw woning? Dit zijn de beste opties!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De vergroening van ons energienetwerk is een proces waar we als maatschappij al jaren mee bezig zijn. Toch gaat de transitie naar een volledig groen energienetwerk nog niet hard genoeg. Dit komt met name doordat groene oplossingen vaak (iets) duurder zijn dan niet-groene oplossingen. Hierdoor kiezen mensen helaas toch al snel voor de niet-groene vormen van energie. Toch zijn er ook zeker betaalbare oplossingen als het gaat om een groene energievoorziening. In deze blog vertellen we je daarom graag meer over de opties omtrent groene energievoorziening voor jouw woning in Zwolle!

Groene energieleverancier

De gemakkelijkste optie om jouw woning te voorzien van groene energie is het afsluiten van een groen energiecontract. Wanneer je dit doet dien je er echter wel op te letten dat jouw energieleverancier daadwerkelijk groene stroom levert. Er zijn namelijk ook tal van energieleveranciers die het label groen dragen maar vervolgens niet 100% groene stroom leveren. Je kunt in Nederland namelijk je grijze stroom als groen verkopen door groene certificaten te kopen. Er wordt in dit geval gewoon grijze stroom geleverd maar ergens ter wereld wordt er wel iets groens opgewekt. De compensatie van het groene met de geleverde grijze stroom zorgt ervoor dat de stroom als groen verkocht mag worden. Indien het wel jouw intentie is om volledig groene stroom af te nemen, dan is het extra belangrijk om hierop te letten tijdens het afsluiten van het energiecontract. 

Groene stroom opwekken

Als je er zeker van wilt zijn dat de stroom die je in jouw woning gebruikt groen is, dan kun je ervoor kiezen om zelf groene stroom op te wekken. Door ervoor te zorgen dat je meer opwekt dan dat je gebruikt kun je altijd van groene stroom genieten. Het opwekken van groene stroom kan op diverse manieren. De meest toegankelijke en betaalbare manier om dit te realiseren is middels zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken het gehele jaar door stroom op en kunnen jouw woning dan ook het gehele jaar voorzien van groene energie. Je ziet de afgelopen jaren dan ook steeds meer zonnepanelen in Zwolle op de daken verschijnen.

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 10 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 12 uur geleden