De kerstkaarten voor senioren zijn in elkaar geknutseld en geschreven door leerlingen van De Wingerd.
De kerstkaarten voor senioren zijn in elkaar geknutseld en geschreven door leerlingen van De Wingerd. Eigen foto

Kerstfeest De Wingerd straalt voor kinderen en ouderen

Partnerbijdrages

Het kerstfeest is op kbs De Wingerd in Zwolle-Zuid niet alleen gevierd voor leerlingen en leerkrachten, maar straalt ook af op mensen die wat licht kunnen gebruiken. “We zijn katholieke school en staan stil bij het kerstverhaal, wat het feest betekent en wat we er nu mee kunnen. We maken een omslag naar het hier en nu”, zegt directeur Suzanne Roemeling.

Omdat de kerstvakantie een week eerder is begonnen, was de laatste schoolweek van 2021 hectischer dan ander jaren. “Toen we hoorden dat we dicht moesten, hebben we snel geschakeld. Maar we hebben een mooie kerstviering gehad, met hulp van de ouderraad konden we dat snel regelen.”

Roemeling is daar blij mee. “Kerstmis is het feest van het licht, maar dat licht willen we ook laten stralen naar anderen in onze omgeving.”

Het licht van de Wingerd straalt naar kinderen waarvan de ouders gebruik maken van de voedselbank, www.kinderenvandevoedselbank.nl. Dat doel is gekozen door de leerlingenraad van De Wingerd, die kiest elk jaar een project uit. “Normaal hebben we een kerstmarkt. Daar verkopen de leerlingen dingen die ze hebben geknutseld. Maar een kerstmarkt kon niet door corona, dus hebben we een andere inzameling bedacht.”

Het licht straalt ook naar bewoners van verzorgingshuizen De Kievitsbloem en Zandhove in Zwolle-Zuid. “Dat doen we elk jaar, dus ook deze kerst. De leerlingen knutselen een kerstkaart voor een oudere en schrijven daar een kerstwens op. Dat zijn heel lieve berichtjes, zoals “Ik hoop dat u niet eenzaam bent met Kerst’. De Wingerd wil de leerlingen zo omgevingsbewustzijn meegeven. “

Basisschool De Wingerd
Stokmeesterslaan 5 in Zwolle
directie.wingerd@catent.nl
(038) 465 15 77

www.de-wingerdzwolle.nl

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 19 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 20 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 20 uur geleden