Leerlingen van De Boxem tuigen de kerstboom op.
Leerlingen van De Boxem tuigen de kerstboom op. Eigen foto

Feest van hoop en liefde op kbs De Boxem

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - “Een feest van hoop en liefde”, noemt Gülçin Bayindir Kerstmis. Ze is directeur van katholieke basisschool De Boxem in het nieuwste stukje van Stadshagen. Het kerstfeest wordt er met de leerlingen gevierd.

“We zijn een katholieke basisschool”, legt ze uit. “Het is belangrijk dat we de katholieke traditie kennen, maar ook dat we openstaan voor andere culturen. En het is van belang dat de leerlingen kennis hebben van rituelen vanuit waarden en zingeving.”

Er worden op De Boxem niet elke dag verhalen uit de Bijbel verteld. “Maar de Bijbel is wel een inspiratiebron die helpt om verbanden te leggen met andere godsdiensten. En De Bijbel biedt gespreksstof voor de morele ontwikkeling van onze leerlingen. Zo bereiden we de leerlingen voor om wereldburger te worden in een diverse maatschappij. We bieden ze een mooie basis.”

Begin december is op school begonnen met advent, de aanloopperiode voor Kerstmis. “Normaal doen we dat met de hele school, maar door corona gebeurde dat klassikaal. Er werd een kaars aangestoken en een verhaal vertelt. Zo leven we naar het kerstfeest toe.”

Ook dat wordt op De Boxem anders gevierd door corona. “We hebben onze kerstviering een week naar voren gehaald. En er is een lunch in plaats van een diner. Maar het wordt wél feestelijk, want Kerstmis is het feest van hoop en liefde.”

Ook bij ander feesten wordt in het schooljaar stil gestaan. “We vieren carnaval, maar vertellen ook over het vasten op weg naar Pasen. Dat is ook de boodschap die we mee willen geven: het leven gaat weer door, we leven met de seizoenen. Deze feesten zijn rituelen van het leven.”

De Boxem

Oude Wetering 82a, Zwolle

038 - 3032566

kbsdeboxem.nl

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14