Afbeelding
Shutterstock

5 redenen waarom je moet gaan sneeuwwandelen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Je denkt bij sneeuwwandelen vast niet aan wandelen in de Nederlandse winters. Om écht te kunnen sneeuwwandelen moet je een stuk(je) reizen. Dat kan al redelijk dichtbij; je kunt bijvoorbeeld naar Sauerland of de Harz in Duitsland gaan. Ga je liever voor het echte wintergevoel? Dan raden we je aan om een reis naar de Alpen te maken.

Maar is sneeuwwandelen eigenlijk moeilijk? Nee, het is niet moeilijk. Sneeuwwandelen is zelfs voor iedereen geschikt. De techniek heb je namelijk na 5 minuten al onder de knie. Twijfel je nog of je wel of niet wil gaan sneeuwwandelen? We geven je in dit artikel 5 redenen om dit wel te gaan doen!

1.        Je leert het snel

Zoals we eerder al zeiden: sneeuwwandelen is voor iedereen geschikt en eenvoudig te leren. Het is de meest toegankelijke vorm van wintersport die er bestaat. Met sneeuwwandelen kun je op een makkelijke manier buiten de gebaande paden door besneeuwde gebieden wandelen. Ideaal dus om optimaal te genieten van het buitenleven in de sneeuw en de bergen!

2.        Geniet van de vrijheid

Als je ervoor kiest om te gaan sneeuwwandelen, dan doe je dit ver weg van het skigebied en het liefst buiten de gebaande paden. Je gaat heerlijk wandelen tussen de besneeuwde bossen en hellingen richting de bergtop. Je hoort het verse laagje sneeuw knisperen onder je sneeuwschoenen. Als je na jouw wandeling op de bergtop aankomt, dan heb je een panoramisch uitzicht. Dit is het ultieme gevoel van vrijheid!

3.        Voor iedereen geschikt

Er zijn diverse niveaus met betrekking tot sneeuwwandelen. Hierdoor is het voor iedereen geschikt. Ga je bijvoorbeeld voor een vlakke dal wandeling? Of ga je toch liever die besneeuwde top beklimmen? Ook kun je ervoor kiezen om dagtochten te maken vanuit een heerlijk hotel of voor een meerdaagse huttentocht.

4.        Weinig nodig

Als je gaat sneeuwwandelen, dan heb je weinig nodig. Naast normale wandelkleding en bergwandelschoenen, heb je alleen sneeuwschoenen nodig. Je kunt sneeuwschoenen vergelijken met een soort tennisrackets. Deze bevestig je onder je wandelschoenen en zorgen ervoor dat je niet te ver in de sneeuw wegzakt. Ook geven ze je extra grip in de sneeuw. Je kunt ervoor kiezen om ze zelf aan te schaffen, maar je kunt ze ook huren in Nederland of in het wintersportdorp waar je heen gaat.

5.        Ultieme sneeuwwandel ervaring met een gids

We raden je aan om met een gids op stap te gaan als je off-piste in de winter vertrekt. Je wil natuurlijk wel veilig door het gebied wandelen. Helemaal als je niet over de juiste kennis beschikt. Niet alleen voor de veiligheid raden we je een gids aan, maar een gids vertelt je ook graag dingen over wat je allemaal onderweg ziet. Daarom zorgt een gids voor de ultieme sneeuwwandel ervaring!

Enthousiast geworden? 

We geven je graag nog een tip! 360° Explore organiseert, in samenwerking met NKBV reizen, een sneeuwwandel cursus. Tijdens deze cursus leer je de basis voor de eerste zelfstandige stappen buiten de gebaande paden. Het is een mooie mix tussen tussen theorie en praktijk. Dus, waar wacht je nog op?

Afbeelding
Toeristenbelasting in Zwolle met 25 procent gestegen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 19 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 20 uur geleden
Afbeelding
Raad van State: 'Tijdelijk afzien van handhaving PAS-melders mag, mits goed gemotiveerd' Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Zangers gezocht voor Die Fledermaus.nu Algemeen 21 uur geleden
Chris Kruitbosch.
Kruitbosch wil met micromobiliteit steden duurzamer maken Partnerbijdrages 21 uur geleden