Afbeelding
Aangeleverd

Een nieuwe baan na je vorige baan

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Vaak gaan mensen uit zichzelf op zoek naar een nieuwe baan. Dit kan komen omdat zij een nieuwe uitdaging zoeken, of omdat zij bijvoorbeeld betere arbeidsvoorwaarden of een ander salaris willen. Toch kan het ook zijn dat je op zoek moet gaan naar een baan omdat jouw werkgever je heeft ontslagen of je contract niet heeft verlengd. Dit kan erg jammer zijn, want dit betekend dat je op zoek moet naar een nieuwe baan die bij je past. Soms krijg je hierbij ook begeleiding wanneer de beëindiging vanuit je werkgever komt en dat kan erg fijn zijn voor je volgende baan. Wil je meer weten over de begeleiding bij het zoeken naar een nieuwe baan? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Wat is begeleiding naar een nieuwe baan?

Wanneer je werkgever heeft aangekondigd dat bijvoorbeeld je contract niet zal worden verlengd, dan betekend dit dat je in aanmerking kan komen voor een outplacementtraject. Dit wordt ook wel werk-naar-werkbegeleiding genoemd en het houdt in dat je geholpen wordt met het snel zoeken naar een nieuwe baan. Zo krijg je dan een coach die je hierbij gaat helpen, zodat je niet lang zonder baan komt te zitten. Dit is natuurlijk iets wat niemand graag wil, een beetje hulp is dan ook super fijn hiervoor.

Wat voor een traject ga je dan precies in?

Wanneer je een outplacementtraject in gaat houdt dit in dat je geholpen wordt met het vinden van een baan in een korte periode. Een team van loopbaancoaches gaat je dan helpen door je hele sollicitatie proces heen. Ze houden rekening met jou behoeften, voorkeuren en ook met mogelijke persoonlijke omstandigheden. Het traject bestaat uit de drie verschillende fases reflectie en rouwverwerking, profilering en sollicitatie en uit realisatie. Als je deze fases hebt doorlopen dan is de kas groot dat je inmiddels al een nieuwe baan hebt gevonden die goed bij jou past.

Wanneer ben jij tevreden?

Alle begeleiding en hulp die je krijgt tijdens zo een traject is natuurlijk erg fijn. Als je plotseling je baan moet verlaten en op zoek gaat naar een nieuwe baan, dan wil je natuurlijk wel ergens gaan startten waar jij je goed voelt. Ga dan ook echt het traject aan, maar zoek wel een baan waarvan je zeker weet dat het is waar jij je fijn bij voelt en waar jij wilt werken.