Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zo regel je in 2023 goedkopere tv-abonnementen

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Heb je de financiën van 2022 al opgemaakt? Mogelijk ben je erachter gekomen dat je best wat geld aan abonnementen hebt uitgegeven. Kan dat goedkoper? Grote kans van wel. We vertellen je hoe je het jaar 2023 goed kunt beginnen door te besparen op televisie abonnementen. Succes!

Reguliere tv-abonnement en internet herzien

Heb je een tv-abonnement bij een provider lopen, die gekoppeld is aan internet? En ben je al lange tijd bij dezelfde aanbieder aangesloten? Hoog tijd om je abonnement te herzien. Je vergelijkt eenvoudig de prijzen voor internet en tv aan de hand van een postcodecheck. Binnen een minuutje zie je alle aanbiedingen op jouw adres.

Wat opvalt is dat je als nieuwe klant een flinke welkomstkorting kunt krijgen. Die loopt op tot wel 50% in het eerste jaar van je nieuwe abonnement. Kijk je overigens geen reguliere tv meer, dan kun je natuurlijk ook overstappen naar ‘alleen internet’.

Je kunt overstappen als je momenteel niet gebonden zit aan een vast contract, dus als je vast contract om is gezet in een doorlopend contract. Overigens bieden vrijwel alle providers welkomstkorting, dit met als doel jou binnen te halen als nieuwe klant. Zij weten dat mensen die eenmaal klant zijn niet zo snel overstappen. Nou, jij wel dus, pak die korting! 

Proefperiodes bij streamingsdiensten

Ben je gek op films en series, of wil je gewoon je reguliere tv-abonnement opzeggen en alleen nog maar gebruik maken van afzonderlijke tv-diensten? Kies dan voor abonnementen op streamingsdiensten en maak in het begin gebruik van gratis proefperiodes. Zo bieden bijvoorbeeld Amazon Prime en Canal Digitaal TV app een gratis kijkperiode aan.

Ook apps van nationale tv-zenders, zoals NPO Plus, Discovery Plus en Videoland, zijn tot een maand gratis te gebruiken. Of probeer de app NLZIET, waarbij je meerdere zenders van de Nederlandse televisie tot je beschikking krijgt.

Na afloop van de gratis proefperiodes kun je beslissen op welke streamingsdienst je een abonnement wil nemen. Je kunt natuurlijk ook steeds afwisselen. Abonnementen zijn vaak maandelijks opzegbaar en je kunt ze ook direct weer activeren. Soms zijn jaarabonnementen overigens wel wat goedkoper dan het maandelijks opzegbare abonnement, dus dat is een persoonlijke keuze wat je het liefste hebt.

Streaming met reclame

Ben je gek op de Nederlandse tv, zitten jouw gratis proefperiodes erop en wil je niet meer betalen voor een tv-abonnement? Dan kun je ook accepteren dat je door wat reclame heen moet om gratis te kunnen kijken. Voor SBS, Net5 en Veronica maak je bijvoorbeeld gratis gebruik van KIJK. Voor alles van RTL zit je goed bij RTLXL. En voor alles van NPO zet je in op het gratis NPO Start. Houd er wel rekening mee dat je sommige programma’s maar tot een week kunt terugkijken. Sommige sport events kun je ook via YouTube terugkijken.

Gratis streaming cadeau krijgen

Abonnementen op streamingsdiensten worden ook nog wel eens uitgedeeld als gratis cadeaus. Zo krijg je bijvoorbeeld gratis Apple TV+ als je een nieuwe Mac, iPod touch, iPad, iPhone of Apple TV koopt. Ook wanneer je overstapt van internet en tv abonnement dan kunnen er gratis streamingsdiensten inbegrepen zitten. Zo krijg je bij sommige aanbieders gratis ESPN en/of F1 TV cadeau, wat ideaal is voor de sportliefhebbers. Een andere aanbieder verrast je juist met Film1 en Filmbox.

Het is daarom aan jezelf om goed na te denken wat je wel en niet wilt, te vergelijken en te kijken op welke manier jij onder de streep het voordeligst uitkomt. Dat kan door over te stappen van tv en internet aanbieder, door streamingsdiensten op te zeggen of juist slim te kiezen welke je wel wilt, gratis proefperiodes te pakken en goeie combideals te scoren.

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16