Straatverlichting omgebouwd tot LED met dimfunctie

Algemeen

ZWOLLE - De gemeente vervangt vanaf maandag in de Aa-landen-Zuid straatverlichting door energiezuinige LED-verlichting met dimfunctie. Het betreft een gebied in de wijk Aa-landen tussen de Middelweg, Zwartewaterallee en de A28. Bij de vervanging worden bijna alle masten en armaturen van de openbare verlichting vernieuwd. De werkzaamheden duren ongeveer tien weken.

Samen met Enexis de eigenaar van de kabels waarop de lichtmasten aangesloten zijn, vervangt de gemeente daar waar nodig de aansluitkabel. Dit kan een overlast veroorzaken door graafwerkzaamheden. Het werk wordt zoveel mogelijk per straat uitgevoerd om de overlast te beperken.

LED-ombouw

In de periode van 2015 ? 2016 vervangt de gemeente stapsgewijs de lampen in de bestaande straatverlichting in delen van de stad door duurzame en energiezuinige LED-lampen. In sommige gebieden worden tevens de lichtmasten en armaturen met nieuwe exemplaren vervangen, zoals in delen van de wijk Holtenbroek en Aa-landen. De plek van de lichtmast is ongeveer gelijk als de huidige plek, wel probeert de gemeente de lichtmasten uit particuliere grond te verwijderen. De LED-ombouw in de stad maakt onderdeel uit van het project Bewust Verlichten van de gemeente Zwolle. Op website www.zwolle.nl/bewustverlichten staat meer informatie.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30