PEC Zwolle verliest twee keer in Kuip

Sport

ZWOLLE - PEC Zwolle is zondag voor de tweede keer in vier dagen tijd kopje onder gegaan in De Kuip. Na de uitschakeling in de tweede ronde van de KNVB Beker kwam PEC Zwolle beter voor de dag in de competitiewedstrijd, maar zonder resultaat (2-0).

PEC Zwolle stond vrijwel de hele wedstrijd onder druk, maar bleef lang op de been. Mede dankzij een groot aantal overtredingen hield PEC in de eerste helft het gevaar op afstand. Spits Lars Veldwijk zag aan de andere kant een treffer worden afgekeurd vanwege hands. Na de pauze opende man van de wedstrijd, Dirk Kuijt, de score op aangeven van de veelvuldig opstomende rechtsback Rick Karsdorp. PEC bleef de onderliggende partij, maar kreeg via Bram van Polen en Sheraldo Becker mogelijkheden op de gelijkmaker. Zes minuten voor het einde besliste Eljero Elia met een schuiver de wedstrijd.

Het bekeravontuur eindigde dit seizoen aanzienlijk eerder dan in de voorgaande drie jaargangen, toen PEC Zwolle de halve finales en twee keer de finale bereikte. Feyenoord was donderdag met 3-0 te sterk. Dirk Kuijt was ook in deze wedstrijd de grote man aan Rotterdamse zijde. De teruggekeerde publiekslieveling maakte in de tweede helft de 2-0 en 3-0. Een eigen doelpunt van Dirk Marcellis betekende na twintig minuten spelen de 1-0.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30