Afbeelding
Hans Smit

Late treffer bezorgt Be Quick ?28 punt

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark van der Vegt)
ZWOLLE - De oude supporter gooit van onmacht en ongeloof zijn DETO-petje van zich af. Hij vervloekt de voetbalgoden, terwijl hij moeizaam en bijna breekbaar voorover buigt en door zijn knieën gaat om zijn hoofddeksel een rij verder tussen de stoeltjes vandaan te plukken. Deze DETO-supporter zag zichzelf al met een zege terug naar Vriezenveen gaan. Maar het is pas over als het over is.

Op het scorebord zijn de seconden op als Be Quick '28 nog maar eens de aanval zoekt. De thuisploeg heeft al een aantal kansen op de gelijkmaker gemist en alleen een volbloed rasoptimist is er nog van overtuigd dat Be Quick alsnog een (terecht) punt gaat pakken. Tegenstander DETO doet al een uur - sinds hun wonderschone treffer - helemaal niets meer dat ook maar enigszins lijkt op voetballen: de bezoekers knallen alles naar voren, hebben geen zin meer om een aanval te zetten, verdedigen hun strafschopgebied en slepen zich voort met veel blessureleed en op de grond liggen. In de 87ste minuut liggen liefst drie (!) DETO-spelers op de grond. Tijdrekken als kunstvorm. Be Quick zet daar vooral goede intenties tegenover. De ploeg van trainer Arnie Pot doet fysiek weliswaar onder voor DETO; voetballend gezien ligt dat heel anders.

Maar het blijft een onmachtig verhaal, van gemiste kleine mogelijkheden. Tot de slotminuut dus, als Be Quick nogmaals via de flank doorkomt en de zo goed als onzichtbare spits Bas Buimer de bal vanuit een voorzetje achter doelman Prinsen krijgt. Het maakt van Arnie Pot een blij mens. ?Als er toch een ploeg verdiende te winnen, waren wij het. Kijk, je komt achter door een werkelijk fantastische treffer, want zat die bal er even lekker in, hé. Maar vervolgens heeft DETO niets meer gedaan. Ik was blij om te zien dat wij rustig bleven, dat we niet gehaast lange ballen gingen pompen. Natuurlijk had ik liever gewonnen en dat had ook gekund, maar als je zo laat in de wedstrijd nog gelijkmaakt...Ja, dan kan ik daar mee leven.?

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 12 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13