Vredeswand in de Grote Kerk

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Het begin van de Interkerkelijke vredesweek op zaterdag 19 september wordt om 12.00 uur ingeluid met de onthulling van een Vredeswand  in de Grote Kerk. Dat gebeurt door wethouder Filip van As.

In een persbericht valt te lezen: ?Deze unieke wand is een monument om de kwetsbaarheid van onze vrijheid, onze vriendschap en de vrede te benadrukken. Met dagelijks oorlogen, bloedige conflicten, aanslagen, verharding en met tientallen miljoenen mensen op de vlucht is er ook de Vredeswand. Een tegengeluid.?

In eerste instantie is het object een dankbetuiging aan de heer Joep Lange en zijn medische team. Wereldverbeteraars die bij de aanslag met de MH17 om het leven kwamen. De initiator van het project wilde vooral benadrukken hoe belangrijk ieder mensenleven is. Hoe kwetsbaar en uniek ieder persoon is en hoe zinloos het is om mensen te vermoorden. De wand biedt een moment van verstilling in deze hectische wereld.  Een wand die mensen verbindt en uitnodigt voor een gesprek. Voor een dialoog en hopelijk voor nieuwe ontmoetingen en vriendschappen.

Meer informatie is te vinden  op www.298vredeshuisjes.nl

 

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30