Eerste G-loop in Stadshagen

Sport

ZWOLLE - De StadshagenRun, die zaterdag 17 oktober voor de achtste keer wordt gehouden, is een nieuw onderdeel rijker. Dit jaar wordt namelijk de eerste G-loop georganiseerd, voor lopers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking tussen de 6 en 25 jaar.

?De StadshagenRun kenmerkt zich door het lokale karakter en het brede deelnemersveld. Jong en oud kan zich uitleven en vanaf nu ook minder valide jongens, meisjes, dames en heren. De StadshagenRun is een feest voor iedereen?, aldus de organisatie.

Begeleiders mogen meelopen bij de G-loop. In verband met veiligheidsaspecten is het parcours niet geschikt voor rolstoelers. Het parcours is 800 meter (rondom het park, in het centrum van Stadshagen). Individuele lopers kunnen zich tot 26 september inschrijven via www.stadshagenrun.nl. Instellingen, scholen, verenigingen en stichtingen doen dat via een team-inschrijfformulier dat is op te vragen via inschrijven@stadshagenrun.nl.

Jaarlijks doen meer dan 2.200 lopers mee aan dit sfeervolle hardloopevenement in en om Stadshagen.Het parcours leidt langs het Twistvlietpark, het Zwarte Water en door het groene hart van Stadshagen. De StadshagenRun wordt georganiseerd door Stichting Loopsport Zwolle.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30