College komt met nieuwe Groene Agenda
College komt met nieuwe Groene Agenda brugmedia.nl

College komt met nieuwe Groene Agenda

Partnerbijdrages

ZWOLLE ? Het college van b en w heeft een zogenoemde Groene Agenda vastgesteld. Doel van die agenda is om de kwaliteit van groen in de stad te borgen en te versterken. Dit door onder andere in te spelen op de nieuwe ontwikkelingen, zoals natuurlijk spelen en een klimaatbestendige stad.

De gemeente: ?Het huidige beleid, zoals beschreven in het Groenbeleidsplan, was na vijftien jaar aan een actualisatie toe. In gesprekken met de stad en betrokkenen bij de groene omgeving is de Groene Agenda opgesteld. Er worden ten opzichte van het huidige beleid nieuwe accenten gelegd. De Groene Agenda signaleert nieuwe ontwikkelingen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het groenbeleid. Denk bijvoorbeeld aan de veranderende maatschappij en de rol van de overheid daarin. Daarom wordt voor elk onderdeel van de Groene Agenda wordt ook bepaald welke rol de gemeente Zwolle speelt: van actief, tot ondersteunend of volgend.?

Biodiversiteit, natuureducatie en natuurlijke speelplekken zijn drie onderwerpen waar de gemeente een actieve rol speelt. De gemeente zoekt actief de samenwerking met partners en initiatiefnemers om verbeteringen in routes en groenstructuren te realiseren of om professionele stadslandbouw op poten te zetten.

Braakliggende grond

Er is veel belangstelling voor het gebruik van braakliggende bouwgronden. De faciliterende rol die de gemeente hierin al speelt wordt voortgezet. ?De meer volgende rol van de gemeente speelt bijvoorbeeld bij de verdere ontwikkeling van gebruiksactiviteiten in het groen.?

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30