Afbeelding
Pedro Sluiter

Gegronde zorgen Dieze West over uitblijven hulp bij verbouwing

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Terwijl voorzitter Lucien van Peer in de kantine zijn verhaal doet, steken drie (andere) vrijwilligers de handen uit de mouwen. Het is de hele zomer al niet anders bij Dieze West, dat zich opmaakt voor de hoofdklasse. ?We zijn er stinkend druk mee.?

Van Peer heeft een tijdje geleden al een toezegging gekregen van de gemeente dat de grond voor de nieuwe kleedkamers bestraat zou worden. Maar voorlopig laat de hulp op zich wachten. ?We hebben goeie gesprekken gehad, maar op het laatst zit je weer billen te knijpen of het op tijd gebeurt.?
Over ruim een maand staat de eerste competitiewedstrijd in de hoofdklasse op het programma, maar het toernooi om de districtsbeker begint al op 22 augustus. Het komt Dieze West niet heel slecht uit dat het daarin eerst twee uitwedstrijden speelt en pas op 2 september voor het eerst een tegenstander (Genemuiden) ontvangt op Het Hoge Laar.

?Als je iemand ontvangt dan moet je dat netjes doen. En veilig?, stelt Van Peer. Volgens de voorzitter zijn er drie veranderingen die hoe dan ook moeten plaatsvinden voor de start van de competitie, waarbij bestrating voor de kleedkamers prioriteit heeft. Na een regenbui heeft het verwoekerde stukje grond nu veel weg van een klein moeras. Een paar planken dienen als loopbrug van de kleedkamer richting voetbalveld. Die looproute is ook nog een bron van zorg voor Van Peer.

Nu gaat deze nog langs toeschouwers die tussen het doel en het clubhuis geposteerd staan. Van Peer kent de op- en aanmerkingen van de fanatieke supportersschare, niet zelden erg kritisch op zowel scheidsrechter als tegenpartij, en zou daarom graag zien dat de ingang meer in het midden van het veld zit, net naast of achter het doel. ?Het is geen plicht, maar wel een warm advies.?
Belangrijk voor Dieze West is ook de afzetting van het terrein, zodat er toezicht is op wie binnenkomt. Het entreehokje is al in elkaar gemetseld door de hard werkende vrijwilligers. De ingang verschuift een aantal meter en komt tussen het clubhuis en de nieuwe kleedkamers. ?We willen de huidige ingang helemaal dicht hebben, met beplanting of hekwerk. De oude kleedkamers moeten nog worden gesloopt. En er moet een duidelijke bewijzering komen. Zodat duidelijk wordt waar wij zitten en waar Storica zit en Ulu Spor.?

Er komt organisatorisch heel wat op Dieze West af nu de ploeg voor het eerst gaat uitkomen in de hoofdklasse. ?Van twee naar één verandert niks. Maar straks hebben we bijvoorbeeld suppoosten bij de wedstrijden. Diezelfde als bij PEC Zwolle. De KNVB is hier langs geweest om veiligheidsaspecten te controleren. Er is contact met politie/gemeente over duels waar mogelijk wat risico aanzit. Het is een heel circus. Ik zal blij zijn als we beginnen en alles staat zoals het moet staan.?

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30