Pedro Sluiter

Hanze Beach Volleybal wil ook in de winter door

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - Slechts een paar open toernooien aan de Agnietenplas heeft het dit jaar opgerichte Hanze Beachvolleybal achter de rug, maar de plannen om het grootser aan te pakken zijn al in een vergevorderd stadium. Een verhuizing is aanstaande.

Vijf beachvolleyballers die trainden bij De Pelikaan ontdekten dat er in Zwolle geen vereniging, maar wel interesse voor het beachvolleybal is. Dat was de voedingsbodem voor de oprichting van Hanze Beach Volleybal in mei van dit jaar. ?Je ziet mensen bij de Wijthmenerplas volleyballen, bij de Milligerplas en hier aan de Agnietenplas. Die wilden we bij elkaar krijgen, onafhankelijk van bij welke zaalvereniging ze zaten?, zegt bestuurslid en één van de oprichters Marloes Kremer. Annet van Rijssn, Eddy Janssen, Niels Ringenaldus en Ylva Goor zijn de andere bestuursleden. Ringenaldus en Goor zijn de gediplomeerde trainers en profvolleyballer Jelle Hilarius, volgend seizoen weer te zien bij Landstede Volleybal, ondersteunt bij de trainingen.
Bijna twintig teams, veertig spelers, zijn er op het derde open toernooi van Hanze Beachvolleybal. Voor de vierde en laatste, op 30 augustus, én voor de toekomst heeft de club grootse plannen. Kremer verklapt dat sportpark De Marslanden de locatie wordt. ?Het hockeyveld wordt omgetoverd tot een grote beachvolleybalbak. Het WK-zand van Apeldoorn, van het afgelopen WK Beachvolleybal, komt daar te liggen. Het is bijna rond dat wij daar volgend jaar verder kunnen. Stichting sportpark De Marslanden moet nog wel akkoord gaan?, zegt Kremer, die zegt dat Hanze Beach Volleybal ook wil verkennen of er mogelijkheden zijn voor indoor beachvolleybal. ?Wij willen het hele jaar beachvolleybal. Daarmee zijn we bezig. De Stilohal is het niet geworden. Enkele leegstaande kantoorgebouwen lukte ook niet. We blijven zoeken?, aldus Kremer, die in 2012 en 2013 meedeed aan het NK Beachvolleybal.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30