Afbeelding

Kinderboek over kasteel Haarzuilens

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op 28 april verscheen het kinderboek ?Verhalen uit Kasteel de Haar', geschreven en geïllustreerd door Coen Bouwstra (1988). Het rijk geïllustreerde kinderboek vertelt verhalen over de geschiedenis en bewoning van het grootste en deftigste kasteel vanNederland, Kasteel de Haar in het Utrechtse dorp Haarzuilens. Een grote rol is weggelegd voor baron Etienne van Zuylen van Nijevelt die het kasteel ruim 100 jaar geleden grootschalig liet herbouwen en restaureren. Een origineel kijk- en (voor-)leesboek voor iedereen van 6 tot 106 jaar.

Magnifieke maquettes

Coen Bouwstra (1988) is auteur en illustrator van het kinderboek ?Verhalen uit Kasteel de Haar'. Hij is afgestudeerd in 2012 aan artEZ kunstacademie in Zwolle. Zijn specialiteit is het maken van kinderboeken waarin hij op wonderlijke wijze het onderwerp tot leven brengt.
Bijzonder is Bouwstra's manier van illustreren: door middel van geschilderde papieren en kartonnen decors en figuren van klei brengt hij de geschiedenis van het kasteel voor kinderen tot leven. Als klein kind kwam bij al op De Haar en zijn prilste herinneringen vormden de inspiratie om het buitengewone verhaal in een prentenboek op te tekenen. Coen verrichtte uitvoerig speurwerk om de illustraties tot in de kleinste details historisch te laten rijmen.

Verhalen uit Kasteel de Haar

?Verhalen uit Kasteel de Haar' is vanaf 28 april verkrijgbaar voor ?10,- p.s. in de winkel van Kasteel de Haar, Kasteellaan 1, 3455 RR, Haarzuilens. Het boek is tevens online verkrijgbaar via de website van de maker: www.nooitopinternet.nl . Tevens staat er op de website een lijst met verkoopadressen. De prijs is ?10,- p.s. in de winkel en bij ophalen in het atelier van de maker, of ?14,50 p.s. wanneer het boek per post wordt verzonden.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30