Afbeelding

TV Triade start met twaalfde plaats

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Het damesteam van Triatlonvereniging Triade is de nationale triatloncompetitie zondag begonnen in Enschede. Na een korte minitriatlon in de ochtend en een 1/8ste teamtriatlon in de middag eindigde Triade als twaalfde van de zestien ploegen in de Eerste Divisie, het tweede landelijke niveau.

Tijdens de ochtendsessie werd er individueel 175 meter gezwommen, 7,5 kilometer gefietst en 2 km hardgelopen om de startvolgorde voor de middag te bepalen. Na de minitriatlon stonden Arlana van Ommen, Saskia Bekhuis, Esmeralda Spek en Rolien Duiven nog op een veertiende plaats. ?s Middags werd een 1/8e triatlon afgewerkt waarbij gezamenlijk werd gezwommen, gefietst en gelopen. De middagserie bestond uit 475m zwemmen, 18,5 km fietsen en 5 km lopen. Tijdens de 1/8ste triatlon konden de dames nog twee plaatsen stijgen naar een twaalfde plek met een tijd van 1:08:03.

Vorig jaar eindigde het triatlonteam van TV Triade als achtste van de 29 teams in de Eerste Divisie. Dit jaar is er een extra, tweede divisie aan de competitie toegevoegd, waardoor de concurrentie in de Eerste Divisie sterk is toegenomen. De eerstvolgende wedstrijd, een sprint-stayerwedstrijd, vindt plaats in Almere. Hier staan Francis van der Schoot, Arlana van Ommen, Esmeralda Spek en Rolien Duiven aan de start. Verder zijn er dit seizoen nog wedstrijden in Oud Gastel, Leiderdorp en Amsterdam.

Naast de genoemde triatleten bestaat het damesteam van TV Triade uit Patricia Seinen, Olga Appelo, Saskia Berris en Carina Slingerland. De dames worden gesponsord door FastForward Wheels, KokkieBikes en LopersCompany Zwolle.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30