Ter Maat en Heins weg, Hilarius terug

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Landstede Volleybal neemt afscheid van twee diagonaalspelers en haalt er één voor terug. Wouter ter Maat en Willem-Maarten Heins vertrekken en Jelle Hilarius komt na twee jaren terug bij de ploeg die dit seizoen alle prijzen in Nederland prolongeerde.

Ter Maat maakte een geweldige ontwikkeling door bij Landstede Volleybal, dat hij na één seizoen al gaat verlaten voor een stap omhoog, naar VDK Gent. ?Ik denk dat deze overgang voor mij een goede stap is. De Belgische competitie is immers weer een stukje sterker dan de Nederlandse en ik kom straks tegen topploegen als Roeselare, Asse-Lennik en Antwerpen te spelen?, aldus Ter Maat.

Overgekomen van Rivo Rijssen had hij slechts één jaar Eredivisie-ervaring in de benen, maar Ter Maat had niet veel tijd nodig om de strijd op de diagonaalpositie met Heins in zijn voordeel te beslechten. In belangrijke duels ontpopte Ter Maat zich als steunpilaar en niet zelden kroonde hij zich tot ?man of the match'. ?Het is jammer dat hij al gaat, we hadden hem graag nog een jaartje bij ons gehouden. Aan de andere kant is het logisch dat hij deze kans aangrijpt?, stelt Landstede Volleybal-manager Edwin van den Broeke.
Heins zet op 27-jarige leeftijd een punt achter zijn volleyballoopbaan. De man die overkwam van het Groningse Lycurgus won bij Landstede alles wat er te winnen viel, bijna letterlijk. Alleen de beker in 2013 ging aan zijn neus voorbij. De 2m07 lange volleyballer kiest voor een maatschappelijke carrière. Heins: ?In de afgelopen jaren combineerde ik het volleybal al met een baan op het Centre for Sports & Education als docent Engels en ik krijg nu de mogelijkheid om meer uren te draaien, dus voor mij een mooi moment om mij volledig te richten op mijn maatschappelijke carrière.?

Met het terughalen van Hilarius, die ook op de passes-loper-positie kan worden ingezet, heeft Landstede een adequate vervanger in huis gehaald. De inmiddels 26-jarige Hilarius vertrok in 2013 naar het Duitse Evivo Düren. Afgelopen seizoen kwam hij na een kort avontuur bij LiigaSarkat in Finland uit voor het Roemeense Stiinta Explorari Baia Mare.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30