Photographer: Erik-Jan Berends

Weer speelt Bevrijdingsfestival parten

Algemeen

ASSENDORP - Het Bevrijdingsfestival Overijssel in Park de Wezenlanden, het grootste van Nederland, is vanmorgen van start gegaan na de aankomst van het bevrijdingsvuur uit Wageningen. Traditioneel hadden hardloper van atletiekvereniging PEC 1910 het vuur uit Wageningen opgehaald. Na het zingen van het Wilhelmus en een toespraak van burgemeester Henk Jan Meijer kon het muzikale programma van start gaan.

De opening was voor jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel en de Zotte Zusjes. Begonnen onder zomerse omstandigheden, sloeg halverwege het optreden het weer om en begon het fiks te regenen. Veel, met name ouderen, ontvluchtten het terrein. Een toch nog aanzienlijk aantal blijvers, konden het einde van het concert weer in de zon staan.

Aan het begin van het festival was er verder een optreden van JazzArt en om half één betrad, onder luid gegil van veel tienermeisjes, MainStreet als Ambassadeurs van de Vrijheid het hoofdpodium. Even ervoor waren ze in een helikopter over het festivalterrein gevlogen.

Erik-Jan Berends

Erik-Jan Berends

Erik-Jan Berends

Erik-Jan Berends

Erik-Jan Berends

Erik-Jan Berends

Erik-Jan Berends

 

 

 

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30