Verwendag voor (ex-)kankerpatiënten Landstede

· leestijd 1 minuut Algemeen


BERKUM ? Landstede studenten van het Landschap Mooi & Mode organiseren vrijdag 29 mei een verwendag voor (ex-) kankerpatiënten. De afgelopen jaren organiseerde De Stichting Viva la Donna landelijk een verwendag steeds op 29 mei. Doel was om vrouwen die kanker hebben of hebben gehad een moment van ontspanning aan te bieden. Vorig jaar stopte de stichting. Omdat het initiatief bij Landstede Mooi & Mode al jaren een groot succes is, besloten zij de organisatie zelfstandig op te pakken.
Afgelopen jaar kregen in Nederland dan 104000 mensen kanker. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 1990 Toch is er weinig aandacht voor nazorg na de zware behandelingen die kankerpatiënten moeten ondergaan.

Aan de verwendag op Landstede werken zo'n dertig mbo-studenten mee vanuit de opleidingen Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Fashion & Styling. Deze studenten organiseren en regelen de gehele dag: van het inplannen en uitvoeren van de behandelingen, het ontvangen van de gasten, tot het inkopen van de lekkernijen. De opleiding Schoonheidsverzorging regelt een schoonheidsbehandeling. Studenten van de opleiding Haarverzorging regelen een hoofdhuidmassage, wassen , knippen en of stylen en de studenten van de opleiding Fashion & Styling gaan creatief aan de slag. De verwenbehandelingen zijn helemaal kosteloos. Landstede is in de wijde regio het enige opleidingsinstituut dat meedoet met dit initiatief.


Meer informatie
Mensen die met kanker te maken hebben, of hebben gehad, kunnen zich aanmelden voor deze verwenbehandeling. Ook familie of andere mensen uit de omgeving van een (ex-)kankerpatiënt kunnen gasten aanmelden. De verwendag wordt gehouden vanaf 09.30 uur tot eind van de middag aan het Rechterland 1 in Zwolle.

Aanmelden kan bij Nadia Kroon; nkroon@landstede.nl . Meer info: (088) 850 83 95. Van maandag 27 april t/m vrijdag 8 mei kunt u, in verband met de schoolvakantie, het beste mailen.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30