Pedro Sluiter

WVF berust in degradatie na verlies

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - "Het was al super moeilijk en nu wordt het alleen nog maar moeilijker. Het zou een wonder zijn als we nog nacompetitie halen", zegt trainer Freddy Smit na afloop van de nederlaag van WVF tegen Urk (0-2). Voor de hekkensluiter in de hoofdklasse is het aftellen begonnen. "We willen sowieso nog een keer winnen en onze sportieve plicht vervullen."

Voor de wedstrijd tegen Urk is de hoop op die eerste zege in de hoofdklasse meer dan ooit aanwezig. Urk zat in een moeilijke fase met vier puntjes uit zes duels na de winterstop, maar blijkt op Sportpark De Weide Steen een maatje te groot voor WVF. In de eerste helft kan de thuisploeg na een stormachtig begin van Urk goed meekomen en krijgt het uit vrije trappen en een paar goede dieptepasses wat kleine kansjes. Urk-doelman Cornelis Koffeman reageert een paar keer alert. Het dichtst bij een doelpunt is WVF pal na rust. Een scherpe vrije trap van Richard Bouwmeester wordt door Bas Bouwhuis vanuit een moeilijke hoek in het zijnet gevolleerd.

"Die had hij moeten koppen", stelt Smit, die baalt van het moment waarop WVF de eerste goal, in zijn ogen, weggeeft. "Rob (Meijerink, MdR) speelt de bal niet snel genoeg naar voren en Richard (Bouwmeester, MdR) is niet stevig genoeg in het duel. Die spelers mag dat niet gebeuren." Hessel Kramer schuift de bal na een één-twee tussen Hessel Snoek en Teun Hakvoort bij de tweede paal binnen. Twintig minuten voor tijd kan WVF-keeper Mike te Wiele een vrije trap niet voldoende verwerken en krijgt hij de rebound van Jan van Slooten om zijn oren: 0-2.

Smit is niet te spreken over de manier waarop zijn ploeg na de tegengoal uiteen valt. "We lopen als een kip zonder kop rond. Je kunt niemand verwijten dat ze niet hard werken, maar we moeten wel wat slimmer zijn en niet naïef gaan voetballen. Vanuit de positie en dan hard werken. De veldbezetting intact houden."

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30