Will Pye naar Zwolle
Will Pye naar Zwolle brugmedia.nl

Will Pye naar Zwolle

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op 12 april komt niemand minder dan Will Pye naar Zwolle. Op zijn 31ste (2011) werd bij deze Engelsman een hersentumor ontdekt ter grootte van een golfbal. De vooruitzichten waren slecht. Voor Will bleek de diagnose echter een mogelijkheid om te groeien. Hij ervoer het hele genezingsproces zonder stress en lijden. Hij was gefascineerd en vond schoonheid oog in oog met de dood. Will schreef een boek over hoe hij dit zo wist te ervaren: Gezegend met een hersentumor; inzien dat het allemaal een gift is en leren te ontvangen. In zijn boek, dat nog niet in het Nederlands vertaald is, en tijdens zijn bijeenkomsten vertelt Will hoe je je perspectief op het leven kunt veranderen door van een probleem een cadeau te maken. In het kort komt dat hier op neer: Door te realiseren dat alles in het leven een gift is en voor alles dankbaar te zijn. Niet alleen voor de mooie dingen die je overkomen.
Will ontwikkelde hiervoor de cursus Radical Gratitude (Radicale Dankbaarheid). ,,Om te kunnen zien dat het leven een gift is, is het nodig dat er dankbaarheid is onder alle omstandigheden die betrekking heeft op alle toestanden. Dit is wat het betekent om volledig ontvankelijk te zijn voor het leven zoals het zich aandient.''
Hij is zo een grote inspiratie voor mensen die ziek zijn of in andere moeilijke omstandigheden verkeren.
Tijdens deze bijeenkomst is er een verkenning naar de aard en werkelijkheid van wat de ultieme realiteit is. In een open sfeer deelt Will Pye wat het betekent om mens te zijn en wat we echt zijn. Door middel van vraag en antwoord volgt er een verdieping om te leven als ondoordringbare vrede, onveroorzaakte vreugde en onvoorwaardelijke liefde, onder elke omstandigheid.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 23 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32