Pedro Sluiter

?Attractie' Roelof Luinge fluit WVF en heeft helemaal geen zin in gezeur

(door Mark van der Vegt)
ZWOLLE - Ook tegen SVZW wéér een nederlaag (1-2) uit de categorie ?Onnodig en aan onszelf te wijten'. Voor WVF is het bijna wekelijks hetzelfde verhaal: leuk meedoen maar verliezen. Gelukkig was Roelof Luinge aanwezig. Een attractie van een scheidsrechter.

De wedstrijd is pas een paar minuten onderweg, als Luinge de toon van de middag zet. Mirko Zwiers en Sybren Poppe vechten een duelletje uit aan de zijlijn. Het spel gaat verder, de bal gaat over de zijlijn, terwijl de twee een beetje zeuren. En daar heeft Roelof Luinge he-le-maal geen zin in. ?Jongens! Handjes thuis, hè!?schalt hij met Groningse tongval over het veld. ?Maar hij..?, protesteert SVZW-er Zwiers als een onschuldig maar schuldig kind. ?Nee, jij ook, nummer twee! Je hebt geen schijn van kans vandaag en nu ophouden met dat gezeur.? En als SVZW-trainer Geert Veldhuis wederom nogal overdreven reageert na een duelletje voor zijn bank, krijgt hij van Luinge meteen lik op stuk: ?Héé, we gaan elkaar geen kaarten aansmeren, hè. Ik ben nu al helemaal klaar met jou.?

Je kunt het overdreven noemen, of Roelof Luinge van een soort van sterrengedrag beschuldigen, maar de arbiter zal deze middag met zijn fluiten en zijn opmerkingen een bescheiden pluspuntje zijn van een behoorlijk tegenvallende voetbalwedstrijd. WVF heeft weer aan een momentje van onoplettendheid genoeg om op achterstand te komen. Machiel van Keulen mag na twintig minuten een voorzet afleveren, zonder dat hem een strobreed in de weg wordt gelegd. Centrumverdediger Hiro Gnanapragassam ziet de voorzet over Poppe en SVZW-spits Ter Heide gaan en werkt de bal daardoor onbedoeld achter zijn doelman: 0-1.
Een ongelukje dat Gnanapragassam na de pauze zal compenseren met een perfecte lange pass, waardoor Rob Meijerink de gelijkmaker kan aantekenen. Gezien het spelbeeld geheel terecht, want WVF is bij vlagen beter.

Maar de gelijke stand zal niet lang standhouden, want met nog tien minuten op de klok geeft WVF een punt weg als doelman Gert Schaafsma de bal na een hoekschop stompt en niet klemvast pakt. De afvallende bal is voor Caglar Uguz, die deze door een woud van benen tegen het net schiet. Met de moed der wanhoop gaat WVF op zoek naar de gelijkmaker - die dus niet zal vallen.

?Tot die 0-1 spelen we goed?, zegt Roy Dusink, de assistent die de zieke Freddy Smit als trainer vervangt. ?En dan valt zo'n ongelukkige goal en gaat alles verkeerd. Ik vond ons goed terugkomen na rust en ook een verdiende gelijkmaker maken. Maar ja, dan krijg je vervolgens zo'n corner tegen??

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30