Regeling GR WEZO wordt opgeheven

Algemeen

ZWOLLE - De gemeenschappelijke regeling WEZO (GR WEZO) kan worden opgeheven. De raden van de deelnemende gemeenten stelden begin dit jaar voorwaarden over financiën, arbeidsovereenkomsten en vastgoed.

Het college stelt de gemeenteraad voor GR WEZO per 1 januari 2016 daadwerkelijk op te heffen. Gemeenten sluiten dan rechtstreeks een overeenkomst over de Wsw-dienstverlening met Wezo NV. Voor de Wsw-medewerkers heeft dit besluit daarom geen gevolgen. De gemeente Zwolle wil af van de dubbele bestuursstructuur. Formeel bestaan er nu twee organisaties, GR WEZO en Wezo NV. Wezo NV is de uitvoeringsorganisatie die in opdracht van GR WEZO ? namens de vijf deelnemende gemeenten ? de Wsw-dienstverlening verzorgt. GR WEZO wordt er nu tussenuit gehaald. Hierdoor wordt het voor gemeenten eenvoudiger om de uitvoeringsorganisatie aan te sturen.

De gemeenteraden van de deelnemende gemeenten Zwolle, Dalfsen, Raalte, Zwartewaterland en Hattem moeten nog besluiten over daadwerkelijke opheffing van de gemeenschappelijke regeling.

 

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30