Afbeelding

Connect logopedie slaagt als eerste voor kwaliteitstoets

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Connect logopedie heeft op woensdag 13 augustus als eerste logopediepraktijk in Oost Nederland met goed gevolg de (vrijwillige) kwaliteitstoets logopedie doorlopen.

De kwaliteitstoets logopedie kan gezien worden als een kwaliteitsinstrument waarmee de verschillende kwaliteitsaspecten van de logopedische behandeling (dossiervorming) en de praktijkvoering inzichtelijk worden gemaakt. De kwaliteitstoets logopedie, die ontwikkeld is door de beroepsvereniging van logopedisten de NVLF, is omarmd door de stichting kwaliteitsmonitoring zorg. In deze stichting nemen de zorgverzekeraars Achmea, CZ, Menzis en de Friesland deel. Hiermee is de kwaliteitstoets logopedie onderdeel van het inkoopbeleid van voorgenoemde zorgverzekeraars. Onder de audit van Connect logopedie vielen bijna 700 dossiers en bijna 40 praktijklocaties, waarbij 97 procent als conform is getoetst. De audit werd afgenomen door de auditors van KIWA.

Binnen de gezondheidszorg staan de tarieven en kosten stevig onder druk. Daarom is het belangrijk de kwaliteit en doelmatigheid van de zorg continue te blijven verbeteren, waardoor de betaalbaarheid en toegankelijkheid van de zorg gewaarborgd kunnen blijven worden. Belangrijk onderdeel hierin is het objectief en transparant kunnen meten van deze kwaliteit. Hierin speelt de Kwaliteitstoets voor de logopedie een belangrijke rol, omdat dit instrument het mogelijk maakt deze kwaliteit daadwerkelijk meetbaar te maken. Door het positieve resultaat van deze toetsing heeft Connect objectief aangetoond hun patiëntendossiers prima op orde hebben. Zij heeft daarmee een belangrijke stap gezet in de verdere ontwikkeling van meer transparantie binnen de zorg, een onderwerp waar klanten en verzekerden namelijk steeds meer inzicht in verlangen en nu dus ook krijgen.

Meer informatie over Connect logopedie is te vinden op www.connectlogopedie.nl.

 

 

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30