Dames 1 van TTZ zit goed in tweede divisie

Sport

ZWOLLE - Het eerste damesteam van Tafeltennis Zwolle heeft na de degradatie uit de eerste divisie niet de ambitie om terug te keren op dat tweede landelijke niveau. Met het afscheid van Annewyke Appels, de kopvrouw met veel eredivisie-ervaring, en Mariëtte Holterman, is er voorlopig ook afscheid genomen van tafeltennis op hoog niveau.

Appels deed vorig seizoen al niet zo vaak meer mee en kon mede daardoor ook niet voorkomen dat TT Zwolle degradeerde uit de Eerste Divisie. In de tweede divisie zitten de tafeltennissters voorlopig goed. TT Zwolle verloor de eerste wedstrijd met 7-3 van VVV en won zaterdag met 6-4 van het tweede van DTV ?84, dat vorig jaar ook degradeerde.

?We spelen nu gewoon omdat het leuk is. We zijn vriendinnen?, zeggen Wendy Schrijver en Hester Wennink, de twee overgebleven vrouwen die dit seizoen gezelschap hebben gekregen van tafeltennissters met een stuk minder ervaring en ambitie, Astrid Werkhoven en Stephanie Willemsen. ?Ik ben nu zelf vijf maanden zwanger, dus ik heb die ambitie ook helemaal niet meer?, aldus Schrijver. Wennink: Als we er staan, willen we natuurlijk wel winnen, maar dat is niet meer zo belangrijk.?

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30