Zwollenaar zag fietser over hoofd door laaghangende zon
Zwollenaar zag fietser over hoofd door laaghangende zon brugmedia.nl

Zwollenaar zag fietser over hoofd door laaghangende zon

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE (JPZ) ?  Een laaghangende zon en een vervuilde ruit zorgden er in augustus van het vorige jaar voor dat een 31-jarige Zwollenaar een fietser die hij voorrang had moeten verlengen over het hoofd zag, zo vertelde hij maandag in de rechtbank in zijn woonplaats. Daar moest hij zich verantwoorden voor onvoorzichtig rijgedrag.

Het slachtoffer hield aan de aanrijding op de Obrechtstraat in Zwolle een gebroken pols en een pijnlijke rib en scheenbeen over. ?Ik voelde me daar ontzettend schuldig over?, zei de verdachte. Nadien zocht hij het slachtoffer, dat bij hem in de buurt woont, thuis op om zijn excuses te maken. Het slachtoffer zou hem hebben gezegd dat een ieder dit had kunnen overkomen. De officier van justitie noemde het rijgedrag van de verdachte desondanks onvoorzichtig. ?U had anders moeten handelen.? Hij eiste een werkstraf van veertig uur en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden

De verdachte verklaarde dat hij pas had ontdekt dat zijn voorruit vies was, toen de zon erop scheen. Het sproeien met ruitenwisservloeistof had niet direct het gewenste effect gegeven. De Zwollenaar zei niet te hard te hebben gereden. ?Ik kwam net een forse bocht uitrijden.? Dat hij als gevolg van de aanrijding voor de meervoudige strafkamer moest verschijnen, was een schok voor hem.

De advocate stelde dat haar cliënt geen verwijt kan worden gemaakt. ?Hij reed stapvoets vanwege die laaghangende zon. Als hij had geweten dat zijn ruit vies was, dan hij die van tevoren wel schoongemaakt.?

De rechtbank doet op 6 oktober uitspraak.

 

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30