Periodetitel is voor SVI een ?prijsje', een tussenstop naar het einddoel

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark van der Vegt)ZWOLLE - Leuk en aardig, hoor, zo'n periodetitel maar meer is het ook niet: leuk. ?Voor de club en de supporters is het prachtig?, zegt SVI-verdediger Joram Hendriks. ?Maar voor ons is het een prijsje; een stap richting het echte doel: de tweede klasse.?Geen champagne, bier en polonaise voor de thuisploeg, dat Nieuwleusen simpel opzij zet (2-0). Een glimlach kan er net af. Ook bij Hendriks. De aanvoerder zegt dat SVI ?nog niets heeft', dat het ?op koers ligt' en dat er nog genoeg ?voor verbetering vatbaar is'. ?Net als vorige week, moeten we veel vaker scoren. Als je ziet wat wij aan kansen en mogelijkheden laten liggen. Ja, dat krijgen we nog wel te horen van de trainer. En terecht?, glimlacht Hendriks. Tegen Nieuwleusen komt de thuisploeg langzaam op gang. Het enige echte wapenfeit van de eerste helft komt op naam van Nieuwleusen, dat een bal op de lat ziet ketsen. Na het kwartiertje rust zet de lijstaanvoerder een tandje bij, komt het binnen tien minuten na de hervatting op voorsprong en rijgt het vervolgens aanval na aanval aaneen. ?En dan zie je dat we het balletje laten rondgaan, dat we Nieuwleusen he-le-maal kapot spelen. Daar is een eerste helft ook goed voor: ze konden het niet meer belopen.? Op weg naar het ultieme doel, wacht SVI volgende week een stadsderby, nu tegen EDON. ?Zwaar potje, gok ik zo?, zegt Hendriks. ?Ik denk dat wij zelf onze grootste tegenstander zijn maar als wij ons eigen spel spelen, doen we voor niemand onder.?BijkomstigheidPeriodetitels gingen aan de neus van WVF (1D) en Be Quick ?28 (2H) voorbij, maar voor beide ploegen is dat geen ramp. ?Nee, het is geen teleurstelling. Het was een leuke bijkomstigheid geweest?, zegt WVF-trainer Freddy Smit na de 2-4 winst bij FC Zutphen. NSC maakte thuis tegen Blauw Geel ?55 geen fout en ging met het eerste prijsje aan de haal. De huidige derde plaats is voor WVF geen reden de doelstelling, veilig spelen, aan te passen. ?We hebben vorige week gesproken over de doelstelling en de groep is daar ook heel nuchter in. Eerst maar eens veilig spelen en dan zien we wel verder. We blijven met beide benen op de grond staan.?Be Quick ?28 ging met 2-0 onderuit in Dalfsen bij ASC'62. Joren Drost maakte beide doelpunten voor de thuisploeg, de eerste na een half uurtje spelen. Michel Klink kreeg voor rust de kans om er vanaf elf meter 1-1 van te maken, maar de specialist faalde. Een minuut voor het einde incasseerde Be Quick een tweede doelpunt. Na vijf competitieduels stond Be Quick bovenaan, maar van de laatste drie wedstrijden werden er twee verloren. Na het moeizame vorige seizoen, handhaving op het nippertje, is de huidige derde plaats een teken dat de ploeg op de goede weg is.Durk-Jan Sinnema na de bevrijdende 2-0 voor SVI. Foto: Pedro Sluiter