TTZ koestert eredivisieschap en hunkert naar nieuwbouw

· leestijd 2 minuten Sport

ZWOLLE- Het ziet er op het eerste oog eigenlijk best knus uit, de tafeltennisaccommodatie aan de Albert Cuijpstraat. Maar uit een nadere inspectie blijkt al gauw dat de bouwval absoluut ongeschikt is als plek waar sport wordt bedreven, laat staan op topniveau. "De bond heeft ons nog een half jaar dispensatie gegeven om hier eredivisie te spelen. Dan is het over", zegt voorzitter Karl Veneman. Zaterdag begint de competitie voor de mannen in de eredivisie met het thuisduel tegen landskampioen Enjoy & Deploy.

In november leek het er even op dat Tafeltennis Zwolle bestuurlijk een stuurloos bestaan tegemoet zou gaan. Maar er stonden toch mensen op met hart voor de club zoals onder meer Karl Veneman en Ton Harbrink. "Mijn achtergrond ligt in Hattem bij buurman Bultman/Smash. Via mijn beide dochters die hier lid zijn ben ik bij TTZ betrokken geraakt",  vertelt Karl Veneman. Hij nam de voorzittershamer over van Paul Appels. "Ik heb alle lof voor het vorige bestuur. Wat zij met drie of vier man gerealiseerd hebben, daar neem ik mijn petje voor af." Ton Harbrink is de nieuwe secretaris."Ik ben al zo lang lid van deze club, zelfs nog uit de tijd dat Flits aan de Vijfhoek speelde. Het is mooi dat zoveel mensen er toch de schouders weer onder zetten. " De fusieclub, ontstaan uit Flits en Be Quick ´28, heeft sportief de wind in de zeilen. De promotie naar de eredivisie is een voorlopig hoogtepunt in de nog piepjonge clubhistorie."Hier kan iedereen terecht. TTZ is typisch een club waar topsport en breedtesport samen gaan. We hebben goede technische mensen tot onze beschikking zoals Lumen Dekker, Johan Scholten en Marc Noorda. We hopen dat, vooral bij de mannen, er een goede en evenwichtige aansluiting gaat komen naar het eerste toe. Daar is nog wel wat winst te halen. Bij de dames is dat allemaal wat gelijkmatiger" 

Optimistisch
Veel energie gaat vooral zitten in de accommodatieplannen. Karl Veneman is daar, ondanks de lange tijdsduur, optimistisch over." We hebben op 29 december zonder meer een goed gesprek gehad met de gemeente. Ik denk ook wel dat het helpt dat we nu op het hoogste niveau spelen. Er ligt een uitstekend beleidsplan en ik moet zeggen dat wethouder Gerrit Piek een goede gesprekspartner is. We opteren voor nieuwbouw op De Marslanden of Het Hooge Laar. Op 28 februari praten we verder." De club is verder blij met de inbreng van Peter van Mill, accommodatiedeskundige bij de NTTB. "Hij heeft vaker met het bijltje gehakt op het gebied van aanbestedingen. Met zijn `know how´ wordt onze positie beslist sterker", vult Ton Harbrink aan. Maar voorlopig begint het avontuur in de eredivisie in de oude vertrouwde omgeving aan de Albert Cuijpstraat. "Maar na een half jaar is het hier echt voorbij met de wedstrijden in de eredivisie. We zullen dan moeten uitwijken. Misschien wel naar Hattem of Heino. We zijn daar in ieder geval welkom. Het is wat onze huisvesting betreft dus beslist twee voor twaalf." stelt Veneman. De promotie heeft in ieder geval wel voor meer elan gezorgd."Je merkt dat binnen de hele club. We hebben er lang over gedaan en willen er natuurlijk graag in blijven." De beide bestuurders willen het woord degradatiekandidaat niet horen." Dat is te kort door de bocht. Gerben Last, Gert Kobes en Robert Jan van der Heijden staan alle drie bij de eerste veertig in de nationale ranking. Dat zegt toch wel iets. Kijk, we kunnen geen spelers halen zoals Li Jiao en Gudmunder Stephensen die voor Enjoy & Deploy uitkomen. Maar de jongens hebben hart voor de club. Vooral Gerben en Robert Jan spelen hier al zo lang. En Gert Kobes heeft hier deze week zowaar getraind. We kijken echt uit naar dit seizoen."

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30