Open dag wagenbouwers van Bloemencorso Vollenhove

Partnerbijdrages

VOLLENHOVE - Nog een paar weken en dan is het zover. Dan rijden dertien corsowagens door de binnenstad van Vollenhove. Tot aan die tijd is iedere wagenbouwer te vinden bij zijn eigen ontwerp op zijn eigen bouwlocatie. Benieuwd waar ze precies mee bezig zijn? Dat kan, tijdens de open dag bij de wagenbouwers op zaterdag 20 augustus.

Het geraamte van een bloemenwagen is de afgelopen maanden in elkaar gezet en nu bedekt met kippengaas, hardboard of karton. Wanneer geïnteresseerden gaan kijken is een groep misschien nog bezig met lassen en is een andere groep druk met het plakken van kranten of het uitwerken van details. Net zo interessant is het om te zien hoeveel tijd er in kostuums, beelden, zaadborden, mozaïeken en ander handwerk wordt gestoken. De wagenbouwers werken daar tijdens de open dag ongetwijfeld hard aan. Alle creativiteit en verschillende werkwijzen zijn zeker de moeite waard om van dichtbij te bekijken.

De open dag begint om 13.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. De exacte bouwlocaties van de deelnemende wagenbouwgroepen staan vermeld op de nieuwe site van het bloemencorso: www.corsovollenhove.nl. Hier is ook een plattegrond met adressen te vinden.