De straat op tegen zwerfafval

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Zwolse scholieren, vrijwilligers, bewoners en ondernemers gaan van maandag 14 tot en met zaterdag 19 maart in actie tegen zwerfafval voor de week van Nederland Schoon. Meer dan 3000 deelnemers gaan in die week de straat op om het zwerfafval aan te pakken. Elke dag worden er op verschillende locaties tal van schoonmaakactiviteiten gehouden.

Bijna 40 Zwolse scholen uit basis- en voortgezet onderwijs doen mee aan de schoonmaakweek. Onder begeleiding van leraren en ouders zamelen ze het zwerfafval in. Dat het onderwerp zwerfafval leeft blijkt uit de vele aanmeldingen van buurt- en wijkverenigingen voor deze actie. Ook natuur- en milieuverenigingen zoals wildbeheereenheden dragen hun steentje bij. In deze week wordt er ook in de eigen buurt opgeruimd. De deelnemers worden voorzien van rode petjes, veiligheidshesjes, handschoenen, vuilniszakken en grijpertjes. Op deze manier zijn ze duidelijk herkenbaar en klaar voor de strijd.

Officile opening schoonmaakweek
De eerste dag van de schoonmaakweek vindt op maandag 14 maart plaats in basisschool De Wendakker aan de Vuurtorenstraat 2 in Stadshagen. Bijna 200 leerlingen van de hele bovenbouw gaan vanaf 9.30 uur de schoolomgeving opschonen ter opening van de schoonmaakweek in Zwolle. Kinderen van de groep 8 van de basisschool krijgen voorlichting over afvalscheiding en afvalverwerking tijdens een rondleiding bij ROVA.  

De Groene Welle
Op donderdag 17 maart staat de stationsomgeving centraal. Getooid met oranje petjes, veiligheidshesjes en vuilniszakken gaan vmbo-leerlingen van De Groene Welle de stationsomgeving ontdoen van zwerfafval. De actie maakt direct onderdeel uit van het project Maatschappelijke stage. Deze actie start om 12.30 uur op het Lübeckplein. Tot 14.30 uur wordt de schoonmaakactie gehouden. Na de opschoonactie worden de kinderen getrakteerd op ijsjes.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30