Topsfeer bij interland in FC Zwolle stadion

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Geen doelpunten donderdagavond tijdens de damesvoetbalinterland tussen Nederland en Engeland. Maar de geweldige ambiance in het FC Zwolle stadion vergoedde veel, zo niet alles. "Fantastisch". Patty Beekman-Geerligs heeft maar een woord nodig om de hele entourage rond het duel te omschrijven.

Ze is vanaf dit seizoen bij de FC Zwolle Vrouwen verantwoordelijk voor de Marketing, PR en Communicatie. In die hoedanigheid was ze zijdelings betrokken bij de organisatie van de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Engeland en Nederland in het FC Zwolle Stadion. "Het was een rol op de achtergrond", reageert ze bescheiden. "De KNVB heeft de organisatie bij dit soort wedstrijden en hanteert daarbij een dik en werkelijk minutieus draaiboek. Verder heeft Trudy van der Veen van FC Zwolle ook ontzettend veel werk verricht." Het bleek allemaal niet voor niets. Het regende complimenten na afloop over de gladjes verlopen organisatie. "Ik heb enorm genoten van het sfeertje in dit uitverkochte stadion", waren de complimenten van bondscoach Roger Reijners. Ook Beekman-Geerligs had een geweldige avond. "Daar doe je het met elkaar toch allemaal voor? Mijn eigen rol was misschien bescheiden, maar ik wil vooral de speelsters Nadja Olthuis, Mariska Kogelman, Linda de Graaff en Linda van Beekhuizen graag complimenteren. Zij hebben een hele leuke clinic verzorgd bij SV Zwolle waar vrijkaarten te vergeven waren. Daarnaast hebben ze onder meer vóór het duel FC Zwolle tegen FC Dordrecht kaarten verkocht. Deze interland is niet alleen goed voor het  hele vrouwenvoetbal in Nederland, maar uiteraard ook voor FC Zwolle Vrouwen."

Wisselwerking
Daar krijgt de PR, Marketing en Communicatie langzaamaan steeds meer gestalte. Beekman -Geerligs is er in ieder geval erg druk mee. "We zitten in de lift, ook met sponsoring. Ik ben er zelf een voorstander van om sponsors zoveel mogelijk persoonlijk te benaderen. Dat werkt veel beter. Wij verwachten wat van de sponsors, maar het moet ook andersom zijn. Dan pas krijg je een goede wisselwerking." Erg tevreden is ze met de samenwerking met de huidige directeur Edward van Wonderen van FC Zwolle. "Vorig seizoen moesten we zelf de broek ophouden en was er feitelijk sprake van twee gescheiden afdelingen. Uit gesprekken met Van Wonderen merk ik op dat FC Zwolle meer betrokken wil worden bij FC Zwolle Vrouwen. Een goede zaak."

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30