GGU komt met 'Is er nog een dokter in de zaal?'

Partnerbijdrages

DEVENTER - De Geert Grote Universiteit (GGU) houdt op 9 maart een discussiemiddag over vertrouwen in de zorgsector onder de titel: 'Is er nog een dokter in de zaal?'


 


"Hij werd gevreesd en aanbeden, maar ook vooral vertrouwd: de dokter. Dat vertrouwen is de laatste jaren steeds meer ondergraven", schrijft de GGU. De universiteit komt met een debat `over de gevolgen van schaalvergroting, managementlagen, productiedraaien, anonimisering, deregulering, privatisering, informatierevolutie´. En bezuinigingen die de relatie raken `waar het in de gezondheidszorg eens allemaal om ging: die tussen arts en patit´. De GGU laat medici en managers en de gasten van de avond aan het woord.


 


Oogarts en medisch leider Bert van der Pol van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en psychiater en hoofd verslavingspsychiatrie Patricia van Wijngaarden (Dimence) komen aan het woord. Evenals Jorrit de Jong, directievoorzitter ENO /Salland Verzekeringen, Deventer. Het debat wordt gehouden in de Bibliotheca Launiana aan de Stromarkt 18-D in Deventer van 14.00 tot 18.00 uur. Deelname aan dit symposium is voor studenten en artsen in opleiding en houders van een Rechtop!-pas gratis. Andere deelnemers betalen 25 euro (koffie / thee en borrel inbegrepen).

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30