Sfeervolle kerstmarkt bij de Agnietenberg

Partnerbijdrages

ZWOLLE - In de bosrijke en idyllische omgeving van de Agnietenberg wordt op zondagmiddag en -avond 11 december van 14.00 tot 20.00 uur een bijzondere kerstmarkt gehouden. "De streekmarkt bij onze locatie is ieder jaar een groot succes. In die lijn hebben we nu ook een kerstmarkt georganiseerd", vertelt directeur Nelleke Dijkhuizen.

De hele omgeving, zowel buiten als in het restaurant, wordt omgetoverd in kerstsfeer. "Alles wat bij kerst hoort, is er", zegt Dijkhuizen. "Denk aan vuurkorven, sfeervolle lichtjes, glühwein, chocolademelk en kerstbier." Maar de basis voor de markt wordt gevormd door zo'n 25 standhouders die op het warm aangeklede parkeerterrein hun kerstgerelateerde artikelen presenteren. "Dat zijn veel lekkernijen als wijnen en honing, maar ook zaken als kerststukjes en lekkere geuren. In feite een streekmarkt in kerststemming", volgens Dijkhuizen. De markt wordt verder opgeluisterd door het 30 man tellende koor Multiple Voice dat twee keer een half uur (om 15.00 en om 16.00 uur) zal optreden. Daarnaast kunnen mensen genieten van het optreden van zangeres Ott en kerstmuziek.


De toegang tot de kerstmarkt is gratis en uiteraard is er ook een goed doel aan verbonden: Stichting Vrienden van Kind en de daklozen in Zwolle. Wie tijdens de kerstdagen bij restaurant de Agnietenberg  wil genieten van een speciale kerstbrunch of het kerstdiner kan daarvoor nog reserveren.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30