'Veerallee en Hogenkamp Hofleveranciers van plastic'

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De gemeente Zwolle is tevreden met de resultaten van een tweejarige proef in de wijken Veerallee en Hogenkamp, waarbij plastic verpakkingen gescheiden van het restafval kunnen worden aangeboden. In deze gebieden werd in 2010 in totaal circa 30.000 kilo plastic verpakkingen ingezameld.


Dit is omgerekend ruim 40 kilo per huishouden. In de rest van Zwolle is dit ongeveer 12 kilo per huishouden. Ook de gescheiden inzameling van gft-afval en oud papier is in de proefgebieden fors toegenomen. De hoeveelheid niet te recyclen afval (restafval) is met een kwart afgenomen.
Bewoners in de proefgebieden zijn overwegend positief over de proef.

Milieuwethouder Erik Dannenberg is bijzonder tevreden met de proefresultaten: ''Het zijn resultaten om trots op te zijn. Ik ben ook zeer verheugd dat de medewerking van de bewoners aan deze nieuwe vorm van inzameling zo goed verloopt. Het komende proefjaar gaan we er alles aan doen om de inzameling in de proefgebieden nog verder te verbeteren. Een goed voorbeeld daarvan is de mogelijkheid om een extra of een grotere gft-container te bestellen naar aanleiding van opmerkingen in het bewonersonderzoek. Dit alles om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk afval wordt gescheiden, maar ook om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken''.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30