Zwols amateurvoetbal overzicht

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - WVF wint stadsderby. Een doelpunt van WVF-er Iury Da Silva in de tiende minuut was voldoende om in de stadsderby het vonnis over Be Quick ´28 te voltrekken. Op basis van de kansen was de zege niet onverdiend.

Berkum verliest in blessuretijd
Berkum en Urk maakten er in de Hoofdklasse C een pover duel van. Dirk Muis opende namens de thuisclub de score. `Tunis´ Kramer bracht de ploegen via een strafschop voor rust nog langszij. In blessuretijd ging Berkum, zoals al eerder, opnieuw kopje onder. Hendrik Willem Schraal nam de  drie punten mee naar Urk.

Gelijkspel HTC

HTC heeft zaterdag op bezoek bij SVV ´56 gelijkgespeeld. Via Michel van Heerde en Iljas Baltes leek HTC voor de driepunter te gaan. Dennie de Wind bezorgde de thuisclub alsnog een punt.

CSV ´28 onderuit
CSV `28 verloor in en tegen Gramsbergen met 1-0. Vooral voor rust liet de ploeg van trainer Edwin Kwakkel het afweten. "Het was onvoldoende", aldus Kwakkel na afloop.

ZAC en Edon zegevieren

In 4C had EDON geen kind aan VSW. Het werd op een uitstekend bespeelbaar veld in Windesheim 0-5. Melvin Hofman (2), William van Oene (2) en Tim Benes scoorden. Ook ZAC had een makkie. Thuis werd met 4-0 van  Bruchterveld gewonnen door goals van Willard Zuidberg (2), Thomas Bakker en een eigen goal van Bruchterveld.

Geen punten voor HFC Storica en Wijthmen

"We zitten in de hoek waar de klappen vallen." Wijthmen trainer Geert Bos zag zijn ploeg gelijk opgaan tegen Lemele, maar de einduitslag was wel 3-1 voor de gastheren. Renzo van de Vegte scoorde voor Wijthmen.
Ook HFC Storica ging onderuit. Koploper ´s-Heerenbroek won met 2-6.
"Wel geflatteerd", vond Storica trainer Chris Sorries.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30