Streetview in Pieter Steynstraat

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Op de Pieter Steynstraat ligt sinds vandaag een een bijzondere verkeersplateau. Kunstenaars Claire Mumford en Tiemen Voorhorst bedachten een concept met gekleurde klinkers die in het wegdek worden gelegd. Dit werd gedaan door de kunstenaars zelf, en een stratenmaker. Er is expres gekozen voor een beeld uit de natuur, de natuur die normaal gesproken ruimte moet maken voor het verkeer, eist nu aandacht op in het verkeer.

''Te hoge snelheid in de straat is al langer een probleem. Om snelheidsproblemen aan te pakken worden vaak drempels of wegversmallingen geplaatst, maar de Gemeente Zwolle wilde vanuit het buurtactieplan graag deze kans grijpen om iets unieks neer te zetten in de straat.'', aldus Ilse Veerbeek, Projectleider Sociaal Artistieke Projecten van de Muzerie.

''In Diezerpoort zijn de afgelopen jaren diverse buurtactieplannen ingezet. Met dit buurtactieplan, waarbij bewoners zelf met het idee kwamen om op een creatieve wijze  aandacht te vestigen op de verkeersveiligheid, wil de Gemeente Zwolle bereiken dat er minder overlast en onveiligheid als gevolg van het verkeer ontstaat.''

Travers Welzijn en Kunstencentrum Muzerie, coördinator van Sociaal Artistieke Projecten (SAP) in Diezerpoort, zijn vervolgens bij dit project betrokken, waarbij kunstenaars Claire Mumford en Tiemen Voorhorst het kunstproject 'Streetview' verder hebben ontwikkeld. Er zijn een aantal thematisch verbonden workshops gehouden met kinderen uit de buurt, om bewoners te blijven betrekken bij het proces.

Op korte termijn zal een begin worden gemaakt met een tweede verkeersplateau in de Pieter Steynstraat.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 23 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32