Focus op internationale handelskansen regio Zwolle

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De stad Zwolle en de regio rond de Overijsselse hoofdstad laten zich vrijdag 8 april met internationale ondernemersblik bekijken. Een delegatie van Holland Gateway, gespecialiseerd in het begeleiden van buitenlandse investeerders in Nederland, inventariseert de kwaliteiten van de regio Zwolle.

Holland Gateway, gevestigd in het World Trade Center Schiphol, faciliteert buitenlandse ondernemingen die belangstelling hebben voor commercile activiteiten met en in Nederland. Om te ervaren welke kansen er liggen in Zwolle en de regio bezoekt een delegatie van Holland Gateway vrijdag een aantal bedrijven en instellingen in Zwolle, Kampen en Meppel.

Een handelsdelegatie van de Vietnamese ambassade in Nederland neemt eveneens deel aan het programma.
De Zwolse wethouder Rene de Heer en de Overijsselse gedeputeerde Carry Abbenhues presenteren met name de bestuurlijke visie op de economische mogelijkheden in deze regio. Het Regionaal Bureau voor Toerisme belicht de toeristische kracht van het gebied.
De regio Zwolle kenmerkt zich door een uitstekende bereikbaarheid, een uitgekiende ligging in Nederland en Noordwest-Europa en aansprekende economische prestaties. Provinciehoofdstad Zwolle is daarbij de motor, maar de rol van de regio is daarbij aanzienlijk: het verzorgingsgebied van de stad telt meer dan een half miljoen mensen. Op 120 duizend inwoners telt Zwolle ruim 80 duizend arbeidsplaatsen. Kenmerkend voor de regio zijn de goede scholing van werknemers en het hoge arbeidsethos.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30