Vv. Berkum komt tegen VVOG met schrik vrij

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - In de hoofdklasse deed vv Berkum goede zaken. In een duel met twee totaal verschillende gezichten werd met 2-1 gewonnen van VVOG en door dit resultaat is de aansluiting met de middenmoot tot stand gekomen, na een zeer matige start van de competitie. De openingsfase was van beide zijden nog rommelig, doch naarmate de wedstrijd vorderde ging de Zwolse club steeds beter voetballen. Wel mocht de stadsclub blij zijn dat scheidsrechter Dijkstra bij  een overtreding van Kees Dorgelo op een doorgebroken speler slechts de gele kaart trok. Volgens de centrale verdediger was er geen sprake van een overtreding. "Maar als hij dat anders ziet had het ook een rode kaart kunnen zijn."


Berkum moest het doen zonder de geblesseerde Chris van der Meulen. Hij werd vervangen door de jonge Youp Kok, die het zeer verdienstelijk deed en zelfs dichtbij een treffer was. In de 25e minuut kwam dan toch de verdiende 1-0 voorsprong op het scorebord. Op de rand van de "zestien" mocht een vrije trap worden genomen. Het was verdediger Dirk Muis die hard en laag raak schoot. De ploeg van trainer Roeland ten Berge kreeg vertrouwen door deze opsteker en ging op jacht naar een tweede treffer.


Die kwam er tien minuten later. Het was Bizimana, die op aangeven van Dennis Horstman, zijn specialiteit als goaltjesdief eindelijk weer eens waarmaakte. Wie had gedacht dat de thuisclub in de tweede helft de voorsprong rustig over de tijd zou kunnen spelen, die kwam bedrogen uit. De ploeg was geen schim meer van voor de rust. De gasten tapten nu uit een ander vaatje en Berkum moest terug in de verdedigende stellingen. Het werd bijna constant eenrichtingsverkeer.


De eerste daaruit voortvloeiende kansen werden nog niet benut , maar het piepte en kraakte. Voor aanvoerder Marc van der Meulen was het onbegrijpelijk dat het duel zo kantelde.


"Zonder dat daar enige aanleiding voor bestand sloop er een stukje angst in de ploeg. We gingen verkrampt en zonder overtuiging spelen en verloren de strijd op het middenveld. We vergaten ons eigen spelletje te spelen en hanteerden te veel de lange bal. Uiteindelijk mochten we blij zijn dat we de drie punten in eigen huis hielden." Daarmede zei de jongste van de broers niets te veel. Halverwege de tweede doorgang maakte de ploeg uit  Harderwijk het duel weer spannend door een doelpunt van de ingevallen Rocco Keizer. Dezelfde speler kopte even later op de lat. Tijdens de slotfase was het billen knijpen voor de Zwolse supporters, maar het bleef 2-1.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30