Afbeelding
Hans Smit / Sportief Zwolle

Ook Be Quick ‘28 kansloos tegen HHC

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - Op dezelfde klinische wijze als waarmee HHC Hardenberg met Berkum afrekende in de KNVB Beker, laat de topklasser in de tweede ronde van de districtsbeker oost ook een andere Zwolse eersteklasser, Be Quick ‘28, volslagen kansloos. De uitslag is eveneens hetzelfde: 0-3. HHC is in de tweede helft mild voor de thuisploeg.

Na de 0-2 in de 55ste minuut neemt de huidige nummer vier in de zaterdagtopklasse gas terug en krijgt Be Quick ‘28 meer spelaandeel. De wedstrijd sleept zich naar het einde en het duurt tot de 85ste minuut voordat Be Quick er voetballend een keer doorkomt. Het schot van Roan Admiraal op aangeven van aanvoerder Frank Oosterhof is de enige uitgespeelde kans van de thuisploeg. Drie minuten later bepaalt Mark Veldmate de eindstand op 0-3 met zijn tweede van de middag.    
Doelman Wibo van Dijk is nauwelijks teleurgesteld als hij het veld afloopt. Be Quick heeft ook niets om zich voor te schamen. Het is simpelweg een paar maten te klein. “Ik denk dat we goed meegevoetbald hebben en ook vanuit de organisatie goed gestaan hebben, dus ja. Ik heb op zich wel een tevreden gevoel. We hebben gewoon goed gevoetbald. Alles aan elkaar geluld qua organisatie en dat stond wel goed.” Zelf komt Be Quick, dat de geblesseerde topscorer Bas Buimer mist, niet verder dan speldenprikjes. Speldenprikjes die door de snelle aanvallers Onur Tekay, Sander Aarten en Mark Meijer niet tot kansen kunnen worden gepromoveerd.
Trainer Arnie Pot is niet ontevreden: “Zij staan met de backs dondershoog en zakken uit met de middenvelders. Dat maakte het voor ons lastig om druk te zetten. Daarom gingen we maar wat compacter spelen. Door veel te schuiven en te lullen hebben we het nog redelijk dicht gehouden.”
Met de uitschakeling van Be Quick en Berkum (zie hierboven) zijn de laatste Zwolse ploegen uit het bekertoernooi.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30